Made in Italy

Afgerond wit marmer van Carrara aanrecht wastafel - Canova

  • Made in Italy
  • Code: CANOVA1
€ 910,48
Materiaal Carrara-marmer
Maatregelen Ø 45 x H 14 cm
Levertijden 7/10 werkdagen

Afgeronde wastafel van design in beeldhouwwerk wit marmer van Carrara, handgemaakt in Italië.

Prachtige wastafel in wit beeldhouwmarmer, een van de zeldzaamste en enige Toscaanse knikkers, met de hand afgewerkt in de provincie van het mooiste en bestendige marmer ter wereld (Carrara). De afgeronde vormen en de afwerking geven het de juiste balans tussen persoonlijkheid en elegantie, objecten zoals deze trekken zeker de aandacht van iedereen die uw badkamer binnenkomt.

Elke wastafel van deze lijn is een uniek en onherhaalbaar stuk van extreem elegant en zeer zeldzaam marmer, volledig gemaakt in Italië, gebeeldhouwd tot in de perfectie, waardoor de technische en esthetische karakteristiek van de natuurlijke grondstof intact blijft.
Elke wastafel heeft enkele kenmerken die hem uniek maken door zijn vorm en chromatische accent.

Essentiële en minimale vormen voor deze aanrecht wastafels verkregen door het selecteren van monolithische blokken van Carrara-marmer, werkten in tegenstelling tussen het interne glanzende oppervlak en extern gepeld, of gepolijst zowel binnen als buiten.
Technische kenmerken: fijnkorrelig, compact, parelwit, neigend naar lichtgrijs met micrometrische tot millimetrische aderen met een min of meer donkergrijze toon en met een overwegend sub-parallelle loop. Zeldzame oppervlakte-porositeiten worden opgemerkt.

Carrara is beroemd over de hele wereld om zijn witte marmer, puur en zonder aders. Je hoeft geen expert te zijn: kijk omhoog naar de bergen om de naakte Apuaanse Alpen te zien, gemaakt van marmer, waaruit - al eeuwenlang - de beelden, monumenten en paleizen zijn ontstaan.
Michelangelo ging zelf naar de bovengenoemde Alpen om het te beeldhouwen marmer op te halen. En van daaruit werden de "David" en de "Pietà" geboren. Naast Michelangelo waren Donatello, Bernini en Canova ook gefascineerd door het Carrara-marmer.
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief