Made in Italy

Antiek buffelhoornmes met zilveren details Made in Italy - Lemmet

  • Made in Italy
  • Code: LAMA
€ 2.311,30 € 2.889,12 -20%
Materiaal Staal en hoorn
Levertijden 15/30 werkdagen
Lengte (cm) 19

Antiek buffelhoornmes met zilveren details en gegraveerd lemmet Made in Italy.

Deze lijn van historische messen is samengesteld uit getrouwe reproducties van oude messen met aandacht voor de kleinste details en gemaakt volgens de traditionele verwerkingsmethoden die in de oudheid werden gebruikt om een perfect uitgevoerd eindproduct te garanderen. Wat je krijgt is een mes vol geschiedenis en cultuur dat in staat is om de plaats en het historische moment waarop het dateert, te vertellen.

Met de hand gemaakt in Italië , wordt dit antieke mes in het bijzonder het " Mes van de liefde " genoemd, omdat het gebruik was om dit specifieke object te geven als een geschenk van verloving of huwelijk door een man of vrouw, maar het kon ook de functie hebben van een amulet om af te weren of houd het boze oog weg van de bruid. Gekenmerkt door de aanwezigheid van talrijke decoraties en symbolische elementen gegraveerd op het 9 cm lange lemmet dankzij de etstechniek die sinds de oudheid wordt gebruikt om wapens te graveren en te versieren. Het handvat daarentegen is gemaakt van buffelhoorn en is verrijkt met zilveren platen en kogels die zowel de historische waarde als de waarde en schoonheid verhogen. In het handvat zit ook een geheim lemmet met een stompe punt en een tweede scherp en dun lemmet.
Dankzij de liefde voor traditie en aandacht voor detail, zijn de meestersnijmachines in staat om een product te maken waarmee je een verhaal kunt vertellen door de gebruiken en gebruiken van het verleden voor de geest te halen en tegelijkertijd de cultuur van het verleden door te geven. .
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief