Made in Italy

Florentijns artisanaal mes met stalen lemmet van 8,5 cm Made in Italy - Fiora

  • Made in Italy
  • Code: FIORA1
€ 218,99 € 273,74 -20%
Materiaal Staal en hoorn
Levertijden 15/30 werkdagen
Lengte (cm) 20

Florentijns streekmes met hoorn handvat handgemaakt Made in Italy.

Deze lijn van regionale messen maakt deel uit van de oude traditie en wordt met de hand gemaakt door meestersnijders die experts zijn in de sector die traditionele technieken respecteren, waardoor ze erin slagen het gebruik en de gebruiken van een plaats weer tot leven te brengen. Dit soort messen zijn typerend voor verschillende hoofdsteden en gebieden van het Italiaanse schiereiland en, dankzij de liefde voor traditie, brengen ze de cultuur en gewoonten uit het verleden weer tot leven, waardoor ze een stukje geschiedenis kunnen vertellen.

Dit mes vertegenwoordigt een getrouwe reproductie van het " Fiorentino " -mes, een soort zakmes met een eenvoudig veersluitsysteem dat wordt geproduceerd sinds de tweede helft van de 19e eeuw en vandaag de dag nog steeds wordt gewaardeerd om zijn esthetische waarden en snij-eisen zoals het is van een elegant , licht en functioneel ontwerp , ongetwijfeld een van de meest verfijnde van de productie van die periode. Het lemmet van MA5M-staal is gedefinieerd als "Franse stijl" en behoort tot het platte type terwijl de achterkant het mes de kromzwaardvorm geeft. Het handvat heeft een volle punt en is verkrijgbaar in buffel- of ossenhoorn verrijkt en versierd op de nikkelzilveren band (een legering van zink, koper en nikkel).
Dit type mes, handgemaakt in Italië , doet denken aan momenten uit de geschiedenis en cultuur uit het verleden dankzij de aandacht voor detail en de passie van deskundige messenmakers die elk stuk traditionele technieken volgen en respecteren.

Afmetingen :
  • lemmetlengte : 8,5 cm
  • totale lengte : 20 cm
Afwerkingen beschikbaar :
  • os hoorn;
  • buffelhoorn.
NB : de afwerkingen op de foto's zijn indicatief. Elke handgreep van ossenhoorn is uniek en heeft verschillende kleurtinten.
Email Newsletter
Nieuwsbrief