Made in Italy

Florentijns mes met buffelhoorn of houten handvat Made in Italy - Fiora

  • Made in Italy
  • Code: FIORA
€ 159,48 € 199,35 -20%
Materiaal Staal en hoorn / hout
Levertijden 15/30 werkdagen
Lengte (cm) 16

Florentijns damesmes met hoorn handvat of handgemaakt hout Made in Italy.

Deze lijn van regionale messen maakt deel uit van de oude traditie en wordt met de hand gemaakt door meestersnijders die experts zijn in de sector die traditionele technieken respecteren, waardoor ze erin slagen het gebruik en de gebruiken van een plaats weer tot leven te brengen. Dit soort messen zijn typerend voor verschillende hoofdsteden en gebieden van het Italiaanse schiereiland en, dankzij de liefde voor traditie, brengen ze de cultuur en gewoonten uit het verleden weer tot leven, waardoor ze een stukje geschiedenis kunnen vertellen.

Dit mes is een getrouwe reproductie van het " Fiorentino da Signora " -mes , een soort zakmes met een eenvoudig veersluitsysteem dat sinds de tweede helft van de 19e eeuw wordt geproduceerd en vandaag de dag nog steeds wordt gewaardeerd om zijn esthetische waarden en snij-eisen . gekenmerkt door een elegant , licht en functioneel ontwerp , ongetwijfeld een van de meest verfijnde van de productie van die periode. Het lemmet van MA5M-staal is gedefinieerd als "Franse stijl" en behoort tot het platte type terwijl de achterkant het mes de kromzwaardvorm geeft. Het handvat daarentegen heeft een volle punt en is verkrijgbaar in hoorn of hout .
Dit type mes, handgemaakt in Italië , doet denken aan momenten uit de geschiedenis en cultuur uit het verleden dankzij de aandacht voor detail en de passie van deskundige messenmakers die elk stuk traditionele technieken volgen en respecteren.

Afmetingen :
  • lemmetlengte : 7 cm
  • totale lengte : 16 cm
Afwerkingen beschikbaar :
  • buffelhoorn;
  • olijfhout.
Email Newsletter
Nieuwsbrief