Made in Italy

Gobbo Artisan Knife gebogen handvat in hoorn of hout Made in Italy - Gobbo

  • Made in Italy
  • Code: GOBBO1
€ 148,37 € 185,47 -20%
Materiaal Staal en hoorn / hout
Levertijden 15/30 werkdagen
Lengte (cm) 20

Abruzzese gebochelde mes gemaakt van staal en hoorn of hout Made in Italy.

Deze lijn van regionale messen maakt deel uit van de oude traditie en wordt met de hand gemaakt door meestersnijders die experts zijn in de sector die traditionele technieken respecteren, waardoor ze erin slagen het gebruik en de gebruiken van een plaats weer tot leven te brengen. Dit soort messen zijn typerend voor verschillende hoofdsteden en gebieden van het Italiaanse schiereiland en, dankzij de liefde voor traditie, brengen ze de cultuur en gewoonten uit het verleden weer tot leven, waardoor ze een stukje geschiedenis kunnen vertellen.

Dit mes is een getrouwe reproductie van het " Gobbo Abruzzese " -mes of een soort zakmes dat zijn naam ontleent aan de specifieke gebogen vorm van het handvat die een stevige en veilige grip op het wapen mogelijk maakt. Dit object, geproduceerd sinds het begin van de 19e eeuw, was wijdverspreid in de centraal-zuidelijke regio's en werd door Abruzzo-herders gebruikt als een trouw werktuig, maar ook eenvoudiger als een dagelijks gebruikt tafelmes. De Abruzzese Gobbo , handgemaakt in Italië, heeft een eenvoudig veersluitingssysteem en is samengesteld uit een MA5M-stalen mes en een handvat van hoorn of hout . Dankzij de aandacht voor detail en de passie van de meestersnijders, kan het eindproduct een verhaal vertellen door de gebruiken en gebruiken van het verleden in herinnering te brengen en tegelijkertijd de cultuur van het verleden door te geven .

Afmetingen :
  • lengte lemmet : 9,5 cm
  • totale lengte : 20 cm
Afwerkingen beschikbaar :
  • os hoorn;
  • olijfhout.
NB : de afwerkingen op de foto's zijn indicatief. Elke handgreep van ossenhoorn is uniek en heeft verschillende kleurtinten.
Email Newsletter
Nieuwsbrief