Telefoon: +39 0541 623760 van 9.00 tot 17.00 uur
  • 0
  • 0

Pozzi Ginori

Het verhaal van Pozzi-Ginori is de geschiedenis van de Italiaanse porselein badkamer. In feite is het bedrijf produceert sanitair (wc kommen, bidet), wastafels en wastafels, spiegels, ijdelheid eenheden en andere accessoires en vormt een aanvulling voor badkamermeubel.

De lange evolutionaire pad van deze historische merk heeft de evolutie van de hygiëne kostuum, van de cultuur en esthetische smaak niet alleen in Italië begeleid.
De lange avontuur begon in 1735 toen de Marchese Carlo Ginori, start eerst in Florence dan douchen de activiteiten van zijn beroemde Factory, een van de eerste en meest prestigieuze in Europa.

In de daaropvolgende jaren, het bedrijf opgericht door Carlo Ginori, steeds groter en bekende, integreert met andere bedrijven, ontstaan ​​op verschillende momenten, maar alle dragers van een belangrijke bijdrage aan de geschiedenis van keramisch sanitair in Italië: Richard ( opgericht in 1928), de vervaardiging van Laveno (1856) en Wells (1868).

In 1975, voor de geleidelijke integratie van bedrijven, merken en productie-installaties, de groep Italiaanse Ceramic Society Pozzi-Richard-Ginori is een van de grootste en meest bekende in de wereld, dankzij de grote doorbraak in 1930 toen het begon productie glasvocht China, het verglaasde porselein, dat de wereld van de gezondheid van een revolutie voor de badkamer: de gepatenteerde naam is lavenite.

In 1987 is de Groep georganiseerd in drie hoofdgebieden van activiteit: de porseleinen serviesgoed en decor, gezondheid en een derde, niet verwant aan keramiek. Het is een groep van zeer groot, met fabrieken en kantoren in het noorden, het centrum en het zuiden van Italië.

Tussen 1993 en 1994, de Sanitec Group neemt de specifieke tak van de keramische Bath Pozzi-Ginori. De overname komt op een cruciale periode dat wil zeggen tijdens de eigenlijke start van de Europese Gemeenschappen, in een visioen zo supranationaal project, productie, distributie en consumptie.

2015 Geberit AG verwerft de Sanitec Group. PozziGinori distribueert keramische badkamer, maar ook meubels en accessoires.