Telefoon: +39 0541 623760 van 9.00 tot 17.00 uur
 • 0
 • 0

Tabellen Modern harde keramiek en design

Italiaanse eet- en salontafels met Italiaans design.

In deze sectie presenteren we de keramische eettafels, een belangrijke innovatie in de wereld van woonkamer- en keukenmeubelen.
De redenen voor het groeiende succes van deze tafels zijn te wijten aan verschillende factoren, zoals: strakke, eigentijdse en essentiële lijnen, hoogtechnologische materialen, voortdurende innovatie en onderzoek, hoge weerstand tegen onopzettelijke schade.

Onder onze voorstellen vindt u de tafelmodellen met "glaskeramiek" boven, die met een 1 cm dikke glasplaat met daarop een 3 mm keramische laag. Het eindresultaat is een materiaal dat een zeer aangenaam esthetisch effect geeft, verfijnd, elegant en extreem bestendig. Koken op 1200 ° C maakt het bijna onmogelijk om krassen op de keramische top ongeluk, zodat de lijsten met deze tops veilig kan worden gebruikt met hete messen en potten, zonder het risico van esthetische schade (in tegenstelling tot tafels met glas en hout boven).
meer invoeren in detail de keramische materialen van de bladen hebben vele voordelen: ze zijn zeer resistent (snijden, schokken, schuren, krassen, chemische middelen, UV-stralen en hitte), vlamvertragend en ongevoelig voor oliën en olieafstotende middelen. Daarom hebben ze geen speciale zorg of behandelingen nodig en zijn ze gemakkelijk schoongemaakt.

De frames en poten van de tafels die Viadurini verkoopt, zijn meestal gemaakt van hout, aluminium of staal met een rechthoekig blad.

Tafels met keramische bladen:

Keramiek is een anorganisch materiaal. Klei is buitengewoon flexibel en zacht in zijn natuurlijke staat, en wordt keihard na het bakproces. De kleur verandert volgens de chromofooroxiden in de kleien. IJzeroxiden kunnen geel, oranje, rood van kleur zijn, terwijl titaniumoxiden wit en geel van kleur kunnen zijn. In de laatste fase wordt keramiek geglazuurd en gedecoreerd.
Keramiek is geschikt voor de productie van ronde tafels, met name die met een diameter van 120 cm, 160 cm en 180 cm, en vooral voor de productie van tops. Dit materiaal kenmerkt zich door een geringe dikte, een goede bestendigheid tegen reinigingsmiddelen, chemicaliën en oplosmiddelen. Het enige product dat keramiek kan beschadigen, is fluorwaterstofzuur. Het is ook bestand tegen vocht, thermische schokken, krassen en schuurplekken.
Er zijn verschillende soorten keramiek verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld porselein en porselein, die zeer goed bestand zijn tegen afbrokkelen. Deze materialen worden gekenmerkt door een lage poreusheid en zijn ondoordringbaar voor gassen en vloeistoffen.

Voordelen van keramiek:

 • Hoge weerstand tegen krassen, schuren en breuken
 • Het ondersteunt zware lasten
 • Schokbestendig
 • Stijlvol en elegant
 • Duurzaam.

Hoe keramische tafelbladen te reinigen:

Keramische tafels zijn gemakkelijk schoon te maken, maar we raden het gebruik van neutrale en alkalische reinigingsmiddelen en het gebruik van een microvezeldoek aan. Spoel af met water en droog het oppervlak om de vorming van vlekken te voorkomen, die kunnen worden veroorzaakt door resten van wasmiddel of door hard zout water.

Tafels met glaskeramiek, superkeramiek, kristalkeramiek of Laminaan:

In de afgelopen jaren zijn er resistente en innovatieve materialen ontstaan; een daarvan is glaskeramiek. Keramiek van de nieuwe generatie wordt vaak superkeramiek, kristalkeramiek of Laminan genoemd, net als het Italiaanse merk dat het produceert.
Dit materiaal is gemaakt van een bovenlaag van keramiek en een onderlaag van glas, waardoor het nog steviger en resistenter wordt.
Het materiaal dat ontstaat uit deze succesvolle koppeling is olie / vloeistof / vet afstotend, hittebestendig en zuurbestendig. Het is krasvast, gemakkelijk schoon te maken, niet corrodeerbaar en niet giftig.
Dit materiaal is geschikt voor de productie van ronde tafels met een diameter van 120 cm, 160 cm, 180 cm of maatwerk. Ze zijn ook geschikt voor uitschuifbare tafels met een lengte van 120 cm, 140 cm, 160 cm, 180 cm of meer.

Voordelen van glaskeramiek:

 • Elegant en stijlvol ontwerp
 • Eindeloze kleurmogelijkheden
 • Hittebestendig, krasvast en bestand tegen temperatuurschommelingen
 • Bestand tegen bijtende stoffen
 • Het neemt geen oliën en vloeistoffen op
 • Het is niet vervormbaar (tot 600-700 ° C)
 • Onbreekbaar en niet poreus
 • Het is sterker dan glas
 • Milieuvriendelijk: gemakkelijk te recyclen

Hoe glaskeramiek, superkeramiek, kristalkeramiek of laminaat te reinigen:

We raden het gebruik van speciale wasmiddelen of crèmes aan. Breng ze aan met een zachte doek, laat een paar minuten inwerken, spoel ze af en droog ze af met een zeemleren doek.
Voorzichtig reinigen. Dit materiaal is mooi, maar gemakkelijk te krassen.