Telefoon: +39 0541 623760 van 9.00 tot 17.00 uur
 • 0
 • 0

Handafdrukken op Canvas - Unieke Stukken een Klassieke Italiaanse Vakmanschapstijl

Canvas afdrukken handgemaakt in klassieke Italiaanse stijl met - Unieke stukken.

Sinds 1633 animeren kunst, geschiedenis, passie, traditie, handvaardigheid dit laboratorium van handafdrukken op canvas (natuurlijke stoffen).
De artikelen gemaakt met onze "spontane kunststoffen" zijn uniek en onherhaalbaar omdat ze het resultaat zijn van maanden werk.

De stof is gemaakt als een coating op de werkbank waar de stoffen met de hand worden bedrukt.
Tijdens de printfase wordt de kleur ook gedeeltelijk overgebracht op dit onderliggende weefsel dat maand na maand verandert in een "onvrijwillig" kunstwerk maar vol kleur en charme.

Deze vorm van " spontane kunst " is onvoorspelbaar;het uiteindelijke resultaat is niet het resultaat van een eerste project en is altijd verschillend van stof tot stof, waardoor we exclusieve en unieke items in hun soort kunnen creëren.
Elke rand, hoek, van beide kanten van de artikelen gemaakt met deze stof, hebben verschillende kleuren en facetten met elkaar.
De realisatiefasen zijn de volgende:
 1. Keuze van stof
 2. Wassen
 3. Besnoeiing
 4. Manganatura
 5. Kleurvoorbereiding
 6. Handafdruk
 7. De kleur fixeren
 8. Strijken met de mangel
 9. Verpakking en stiksels
 10. Laatste strijkbeurt met de mangel
Het hele productieproces, uitgevoerd zoals in 1633, heeft van nature een lage impact op het milieu, is eco-duurzaam, omdat het energieverbruik tot een minimum wordt beperkt.
Elke creatie is te beschouwen als een waar kunstwerk , uniek en onherhaalbaar.
Het handmatige werk in alle productiefasen, maakt elk item uniek en elk klein detail dat een imperfectie lijkt, laat zien dat het werk is uitgevoerd door een meestervakman en niet door een machine.