Telefoon: +39 0541 623760 van 9.00 tot 17.00 uur
 • 0
 • 0

Gekleurde Handafdrukken op Canvas, Moderne Stijl - Uniekheid en Italiaans Vakmanschap

Moderne handafdrukken op canvas, met de hand gekleurd door Italiaanse ambachtslieden.

Sinds 1990 creëert Lara Marchi in de werkplaats authentieke, unieke en exclusieve kunstwerken door met de hand te schilderen op oude handgeweven stoffen.

De belangrijkste kenmerken van de creaties zijn goed geproportioneerde geometrische lijnen met goed afgestemde kleuren, elke keer gecreëerd door verschillende onherhaalbare tinten te mengen. Dit geheel is zo uitgebalanceerd dat het een harmonie van emoties onthult.
De gebruikte stoffen, van linnen of hennep, zijn afkomstig van handwerk dat op een weefgetouw is uitgevoerd door vrouwen uit Romagna, een ambachtelijke kunst die al tientallen jaren is verdwenen.
Dit zijn robuuste stoffen gemaakt voor  een lange tijd met een geschiedenis achter de rug, zoals ze geboren werden in de huizen, op het Italiaanse platteland van Romagna, waar elk gezin thuis hun eigen stoffen weefde met de hand aan het weefgetouw en daarom praatten ze met ons over het leven dat geleefd werd ze blijven ons nog steeds emoties geven.
Enkele van de oude stoffen die vakkundig met de hand zijn gedecoreerd door Lara, dateren uit het begin van de vorige eeuw.

De gebruikte kleuren worden rechtstreeks door de kunstenaar in zijn atelier gemaakt, volgens het 1600-recept en zijn onuitwisbaar en bestand tegen herhaald wassen, zelfs in de wasmachine.
Elk item heeft werkdagen nodig en de verschillende fasen omvatten:
 1. Wassen
 2. Besnoeiing
 3. Manganatura
 4. Kleurvoorbereiding
 5. Hand schilderij
 6. Kleurendroging
 7. De kleur fixeren
 8. Strijken met de mangel
 9. Verpakking en stiksels
 10. Laatste strijkbeurt met de mangel
Het hele productieproces, uitgevoerd zoals in 1633, heeft van nature een lage impact op het milieu, is eco-duurzaam, omdat het energieverbruik tot een minimum wordt beperkt.
Elke creatie moet worden beschouwd als een waar kunstwerk, uniek en onherhaalbaar in zijn soort.
Handmatige verwerking in alle productiestadia maakt elk item uniek en elk klein detail dat op een imperfectie lijkt, laat zien dat het werk is uitgevoerd door een meestervakman en niet door een machine.