Telefoon: +39 0541 623760 van 9.00 tot 17.00 uur
  • 0
  • 0

Tiffany lampen, in vintage stijl

Dit gedeelte is gewijd aan Tiffany lampen. Perfect voor het decoreren van een huis in vintage of retro-stijl.
Kostbare lampen met een tijdloos ontwerp dat elke gast betoverd laat.

Onder onze voorstellen vindt u Tiffany-stijl tafellampen met eenvoudige harsbasis of vertegenwoordiger van engeltjes of vrouwen. De basis van het beeldhouwwerk is ook verkrijgbaar in brons of in messing gietwerk. Tiffany-stijl plafondlampen met ketting gemaakt met gekleurd glas of met parelmoer in ronde of rechthoekige vormen.
Eindelijk zijn de wandlampen met een vintage design perfect voor het verlichten van huizen met een retro-stijl inrichting.
Elke lamp bestaat uit honderden stukjes origineel Amerikaans Tiffany-glas, individueel en één voor één samengesteld door bekwame ambachtslieden.

Geschiedenis van Tiffany-lampen:
De gekleurde glasmozaïeklampen, gewoonlijk Tiffany-lampen genoemd, zijn een van de meest populaire symbolen van de zogenaamde "Art Noveau", op het gebied van woninginrichting en decoratie van de kamers.
Deze stijl, ook wel bekend als Liberty, werd in de jaren 1920 op grote schaal gebruikt in de Verenigde Staten en later in Europa.
Historisch gezien werden Tiffany lampen geboren in de late jaren 1800 van een idee van Louis Comfort Tiffany, zoon van de meest beroemde Charles Lewis, medestichter van het beroemde sieradenbedrijf Tiffany & Co. Louis, hij raakte vanaf 24 jaar geïnteresseerd in de vervaardiging van objecten artistiek glas, en richtte toen in 1885 zijn eigen glasfabriek op waar hij een proces ontwikkelde voor de productie van opaalachtig glas, waarbij hij uitgebreid refereerde aan de idealen van de Arts and Crafts-beweging die in Engeland was gesticht.
Een van de belangrijkste activiteiten van zijn bedrijf was de productie van glas-in-loodramen, een activiteit die geleidelijk uitbreidde en begon met het produceren van een compleet assortiment inrichtingselementen.