Telefoon: +39 0541 623760 van 9.00 tot 17.00 uur
  • 0
  • 0

Originele Tiffany lampen: plafondlampen, wandlampen, kroonluchters, Tiffany-stijl

Op Viadurini gevonden voor de verkoop online tientallen modellen van plafondlampen, staande lampen, lampenkappen, wandlampen, bedlampjes, kroonluchters en Tiffany-stijl lampen.

In het bijzonder biedt Viadurini twee soorten Tiffany-stijl lampen zowel esthetisch waardevol.
Een basislijn gericht op degenen die, terwijl het niet gewenst is om jezelf te beroven van de schoonheid van deze stukken, heeft een krap budget.
De tweede lijn, high-level, het naderen van de originele Tiffany lampen als het is gemaakt met de Amerikaanse glasplaat gekenmerkt door een hoge sterkte.

Naast de traditionele hoge factuur templates kunnen meer informatie vinden lampen vormige dier (vlinder, mus, papegaai, uil, pinguïn, kikker, toekan, etc), objecten zoals vuurtorens, lijfjes en kubussen Mondriaan of Rubik stijl.

De realisatie van dit soort lampen vraagt ​​veel werk uit de artistieke en het ontwerp oogpunt en vanuit een constructief oogpunt voor de samenstelling van glasmozaïek.
 

Geschiedenis van Tiffany lampen

Het mozaïek van gekleurde glazen lampen, lampen algemeen genoemd Tiffany, zijn een van de meest bekende symbolen van de zogenaamde "Art Nouveau", in de sector van het huis en van de omgevingen decoratie.

Deze stijl, ook wel bekend als Liberty in Italië, heeft zijn piek te zien in de jaren '20 voor de Verenigde Staten en later in Europa.

In het verleden werden Tiffany lampen geboren in 1800 naar een idee van Louis Comfort Tiffany, zoon van de beroemde Charles Lewis, mede-oprichter van de beroemde Tiffany & Co. sieraden bedrijven

Louis, vanaf de leeftijd van 24 jaar, raakte geïnteresseerd in de productie van artistieke objecten in glas, en daarna richtte in 1885 zijn eigen bedrijf waar de glasindustrie een proces voor de productie van opalen glas bedacht, waardoor uitgebreide verwijzing naar de idealen van de Kunsten en beweging Crafts werd opgericht in Engeland.

Een van de belangrijkste activiteiten van de bedrijven was er de productie van geglazuurde mozaïek, is de activiteit geleidelijk beginnen om een volledig assortiment van meubels te produceren.

Newsletter

Nieuwsbrief
© Viadurini -Piva IT 04187360401 - Privacy en cookies