Made in Italy

Braadpan en rechthoekig deksel in handvertind koper 32x24 cm - Mariateresa

  • Made in Italy
  • Code: MARIATERESA
€ 653,80 € 817,25 -20%
Materiaal met de hand vertind gehamerd koper
Levertijden 7-10 werkdagen
Lengte (cm) 32
Diepte (cm) 24
Hoogte (cm) 6.5

Rechthoekige braadpan met koperen deksel en messing handgrepen, mooi design made in Italy.

Deze met de hand gehamerde massief koperen braadpan met messing deksel en handgrepen presenteert een uitzonderlijke kwaliteit en verfijning, het resultaat van handgemaakte koperverwerking volgens de Italiaanse traditie , eeuwenlang gemaakt met de grootste aandacht voor detail en onveranderde expertise door de kopersmeden.
Het is een uniek stuk design , aangezien het product, met elk detail, het resultaat is van een nauwkeurige en rigoureuze handmatige verwerking met volledig respect voor de Italiaanse traditie en kwaliteit , voor een uniek en kostbaar object.

Koffiebrander: met de hand gehamerd
Deksel: met de hand gehamerd

De materiaalkeuze is het eerste belangrijke uitgangspunt: een zorgvuldige selectie wordt gemaakt om alleen materialen van uitstekende kwaliteit te kiezen.
Het gebruikte koper is dus puur koper, met de juiste fysieke eigenschappen voor perfecte modellering. Het messing voor de handgrepen is afkomstig van individuele eerste keus ingots voor ambachtelijk gieten en het gebruikte tin is 100% puur maagdelijk geschikt voor voedselgebruik, in overeenstemming met de regelgeving en met een analysecertificaat.

Het koperen kookgerei is volledig met de hand gemodelleerd door op specifieke ijzeren palen te slaan met houten hamers en speciale hamers voor kleine producties, of met de draaibank voor de grotere.
Deze verwerkingstechniek geeft het koper niet alleen een esthetisch verbeterd uiterlijk, maar ook een grotere slijtvastheid , voor een moleculair uithardend effect.
Vervolgens wordt elk product met de hand boven het vuur ingeblikt, waarbij het gesmolten tin handmatig in het kookgerei wordt verdeeld, om het veilig en hygiënisch te maken. Tot slot worden biologisch afbreekbare producten gebruikt voor handmatig reinigen en schuren; terwijl het laatste polijsten het borstelen omvat totdat een totale glans is verkregen.
Waar nodig worden de handgrepen vastgezet met klinknagels, voor een sterke en duurzame grip.
Al deze kenmerken maken het gebruiksvoorwerp onmisbaar, vooral voor iedereen die geïnteresseerd is in haute cuisine.

Technische kenmerken en waarschuwingen:
  • Kan worden gebruikt voor gas-, stralings- of elektrisch koken, bij voorkeur met laag vuur;
  • Gebruik geen scherpe voorwerpen in direct contact met het interieur, wij raden houten bestek aan om krassen in de vertinde plaat te voorkomen;
  • Gebruik geen staalwol pads voor de interne reiniging, om te voorkomen dat het blik verwijderd wordt;
  • Wassen in de vaatwasser wordt niet aanbevolen om volledige oxidatie van het koper te voorkomen;
  • Laat het instrument niet in direct contact met vlammen of platen zonder voedsel of specerijen erin;
  • Stapel de pannen niet op elkaar; het is raadzaam om ze op te hangen.
Het materiaal:
Koper is een praktisch onverwoestbaar edelmetaal met een hoge ecologische waarde en was het eerste metaal dat door de mens werd bewerkt.
Dit is de reden waarom het bezitten van een koperen keukengerei kan betekenen dat je een deel van de menselijke geschiedenis bezit, wat vreugde en charme brengt bij het bereiden van maaltijden en bij de presentatie van gerechten. Aangewezen voor lang en nauwkeurig koken vanwege zijn thermische geleidbaarheid , het zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig over de hele pan en het deksel kan worden verspreid voor optimale energiebesparingen, omdat het, zodra de gewenste temperatuur is bereikt, weinig warmte nodig heeft.

NB: Bij langdurig gebruik krijgt koper zijn karakteristieke antieke kleur . Voor degenen die de voorkeur geven aan glanzend koper is het aan te raden om (alleen buiten) de azijn- en zoutoplossing te gebruiken en staalwol, of koperen schoonmaakmiddelen, die gemakkelijk op de markt verkrijgbaar zijn, in te wrijven. Vijver zal ook de neiging hebben om donkerder te worden, maar deze natuurlijke reactie heeft geen invloed op de hygiëne. Als de coating van de vertinnen niet meer uniform is, is het essentieel om over te gaan tot een nieuwe vertinning waarvoor u rechtstreeks contact kunt opnemen met de leverancier of experts in de sector. Met de juiste voorzorgsmaatregelen zoals hierboven aangegeven, kan vertinnen tot 9/10 jaar meegaan.
De mogelijkheid om het interieur periodiek te laten stagneren en extern te polijsten maakt de container eeuwig : daarom worden deze gereedschappen vaak van generatie op generatie doorgegeven.
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief