Telefoon: +39 0541 623760 van 9.00 tot 17.00 uur
 • 0
 • 0

Uitschuifbare tafels met keramische plank

Uitschuifbare tafels met keramische plank voor het ontwerp van de keuken en eetkamer gemaakt in Italië

Keramische tafels  zijn een van de laatste trends geworden in de designmeubelbranche, vooral voor de keuken en voor de eetkamer.
Hun toenemende succes is te danken aan verschillende factoren: strakke en eigentijdse lijnen, hoogwaardige technologie en het voortdurende onderzoek naar innovatie.
Vermeldenswaard zijn de vele voordelen van keramiek: het is zeer goed bestand tegen vuur, snijwonden, schokken, krassen en schuren, en is ook bestand tegen chemische middelen, hitte en UV-straling. Bovendien is het olie- en vetbestendig. Het vereist geen specifieke zorg en het is buitengewoon gemakkelijk schoon te maken.

De meeste keramische tafelsverkrijgbaar op de markt bestaan ​​uit keramische tafelbladen  van 3 mm dikte gemonteerd op een onderliggende laag van glas , kristal of mdf (van variabele dikte 1-3 cm). De poten en het frame van de tafel zijn meestal gemaakt van hout , aluminium of staal.
De belangrijkste producenten gebruiken een specifieke terminologie om de materialen van de werkbladen aan te duiden, zoals Glaskeramiek, Super Keramiek, Kristalkeramiek, Laminam® en nog veel meer.
Zo Glaskeramische is een kostbaar materiaal, bestaande uit een 1 cm dikke glazen plaat en een 3 mm keramische laag. Bij het koken op 1200 ° C is het onmogelijk om de glaskeramische bovenkant te bekrassen.

Tafels met keramische bladen:

Keramiek is een anorganisch materiaal. Klei is in zijn natuurlijke staat extreem flexibel en zacht en wordt keihard na het bakproces. De kleur verandert volgens de chromofooroxiden in de kleien. IJzeroxiden kunnen geel, oranje, rood van kleur zijn, terwijl titaniumoxiden wit en geel van kleur kunnen zijn. In de laatste fase wordt keramiek geglazuurd en gedecoreerd.
Keramiek is geschikt voor de productie van ronde tafels, met name die met een diameter van 120 cm, 160 cm en 180 cm, en vooral voor de productie van bladen. Dit materiaal kenmerkt zich door een geringe dikte, een goede bestendigheid tegen reinigingsmiddelen, chemicaliën en oplosmiddelen. Het enige product dat keramiek kan beschadigen, is fluorwaterstofzuur. Het is ook bestand tegen vocht, thermische schokken, krassen en schuurplekken.
Er zijn verschillende soorten keramiek verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld porselein en porselein, die zeer goed bestand zijn tegen afbrokkelen. Deze materialen worden gekenmerkt door een lage poreusheid en zijn ondoordringbaar voor gassen en vloeistoffen.

Voordelen van keramiek:

 • Hoge weerstand tegen krassen, schuren en breuken
 • Het ondersteunt zware lasten
 • Schokbestendig
 • Stijlvol en elegant
 • Duurzaam.

Hoe keramische tafelbladen te reinigen:

Keramische tafels zijn gemakkelijk schoon te maken, maar we raden het gebruik van neutrale en alkalische reinigingsmiddelen en het gebruik van een microvezeldoek aan. Spoel af met water en droog het oppervlak om de vorming van vlekken te voorkomen, die kunnen worden veroorzaakt door resten van wasmiddel of door hard zout water.

Tafels met glaskeramiek, superkeramiek, kristalkeramiek of Laminaan:

In de afgelopen jaren zijn er resistente en innovatieve materialen ontstaan; een daarvan is glaskeramiek. Keramiek van de nieuwe generatie wordt vaak superkeramiek, kristalkeramiek of Laminan genoemd, net als het Italiaanse merk dat het produceert.
Dit materiaal is gemaakt van een bovenlaag van keramiek en een onderlaag van glas, waardoor het nog steviger en resistenter wordt.
Het materiaal dat ontstaat uit deze succesvolle koppeling is olie / vloeistof / vet afstotend, hittebestendig en zuurbestendig. Het is krasvast, gemakkelijk schoon te maken, niet corrodeerbaar en niet giftig.
Dit materiaal is geschikt voor de productie van ronde tafels met een diameter van 120 cm, 160 cm, 180 cm of maatwerk. Ze zijn ook geschikt voor uitschuifbare tafels met een lengte van 120 cm, 140 cm, 160 cm, 180 cm of meer.

Voordelen van glaskeramiek:

 • Elegant en stijlvol ontwerp
 • Eindeloze kleurmogelijkheden
 • Hittebestendig, krasvast en bestand tegen temperatuurschommelingen
 • Bestand tegen bijtende stoffen
 • Het neemt geen oliën en vloeistoffen op
 • Het is niet vervormbaar (tot 600-700 ° C)
 • Onbreekbaar en niet poreus
 • Het is sterker dan glas
 • Milieuvriendelijk: gemakkelijk te recyclen

Hoe glaskeramiek, superkeramiek, kristalkeramiek of laminaatblad te reinigen:

We raden het gebruik van speciale wasmiddelen of crèmes aan. Breng ze aan met een zachte doek, laat een paar minuten inwerken, spoel ze af en droog ze af met een zeemleren doek.
Voorzichtig reinigen. Dit materiaal is mooi, maar gemakkelijk te krassen.