Made in Italy

Tafel Chafing Dish voor Koperen Potten Made in Italy 45x23 cm - Mariaelena

  • Made in Italy
  • Code: MARIAELENA
€ 473,69 € 592,11 -20%
Materiaal koper
Levertijden 7-10 werkdagen
Lengte (cm) 45
Diepte (cm) 23
Hoogte (cm) 10

Chafing dish in gehamerd koper voor op tafel, handgemaakt ontwerp gemaakt in Italië.

Deze massief koperen tafelwarmer is een praktisch tafelaccessoire dat volledig is gemaakt van handgehamerd koper . Het heeft een uitzonderlijke kwaliteit en verfijning, want het is het resultaat van een ambachtelijke verwerking van koper volgens de Italiaanse traditie , die eeuwenlang met de grootste aandacht voor detail en onveranderde expertise door de kopersmeden wordt uitgevoerd.
Het is een uniek stuk design , aangezien het product, met elk detail, het resultaat is van een nauwkeurige en rigoureuze handmatige verwerking met volledig respect voor de Italiaanse traditie en kwaliteit , voor een uniek en kostbaar object.

De materiaalkeuze is het eerste belangrijke uitgangspunt: een zorgvuldige selectie wordt gemaakt om alleen materialen van uitstekende kwaliteit te kiezen.
Het gebruikte koper is dus puur koper, met de juiste fysieke eigenschappen voor perfecte modellering. Het messing voor de handgrepen is afkomstig van individuele blokken van eerste keuze voor ambachtelijk gieten, in overeenstemming met de voorschriften.

Het koperen kookgerei is volledig met de hand gemodelleerd door op specifieke ijzeren palen te slaan met houten hamers en speciale hamers voor kleine producties, of met de draaibank voor de grotere.
Deze verwerkingstechniek geeft het koper niet alleen een esthetisch verbeterd uiterlijk, maar ook een grotere slijtvastheid , voor een moleculair uithardend effect.
Tot slot worden biologisch afbreekbare producten gebruikt voor handmatig reinigen en schuren; terwijl het laatste polijsten het borstelen omvat totdat een totale glans is verkregen.
Waar nodig worden de handgrepen vastgezet met klinknagels, voor een sterke en duurzame grip.
Al deze kenmerken maken het gebruiksvoorwerp onmisbaar, vooral voor iedereen die geïnteresseerd is in haute cuisine.

Technische kenmerken en waarschuwingen:
  • Kan worden gebruikt voor gas-, stralings- of elektrisch koken, bij voorkeur met laag vuur;
  • Gebruik geen puntige voorwerpen in direct contact met het interieur;
  • Gebruik geen staalwolpads voor interne reiniging;
  • Wassen in de vaatwasser wordt niet aanbevolen om volledige oxidatie van het koper te voorkomen;
  • Laat het instrument niet in direct contact met vlammen of platen zonder voedsel of specerijen erin;
  • Stapel de pannen niet op elkaar; het is raadzaam om ze op te hangen.
Het materiaal:
Koper is een praktisch onverwoestbaar edelmetaal met een hoge ecologische waarde en was het eerste metaal dat door de mens werd bewerkt.
Dit is de reden waarom het bezitten van een koperen keukengerei kan betekenen dat je een deel van de menselijke geschiedenis bezit, wat vreugde en charme brengt bij het bereiden van maaltijden en bij de presentatie van gerechten. Aangewezen voor lang en nauwkeurig koken vanwege zijn thermische geleidbaarheid , het zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig over de hele pan en het deksel kan worden verspreid voor optimale energiebesparingen, omdat het, zodra de gewenste temperatuur is bereikt, weinig warmte nodig heeft.

NB: Bij langdurig gebruik krijgt koper zijn karakteristieke antieke kleur . Voor degenen die de voorkeur geven aan glanzend koper is het aan te raden om (alleen buiten) de azijn- en zoutoplossing te gebruiken en staalwol, of koperen schoonmaakmiddelen, die gemakkelijk op de markt verkrijgbaar zijn, in te wrijven.
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief