Made in Italy

Conische hand vertinde koperen pan en handvat Made in Italy 19 cm - Mariassunta

  • Made in Italy
  • Code: MARIASSUNTA
€ 257,87 € 322,34 -20%
Materiaal met de hand vertind gehamerd koper
Levertijden 7-10 werkdagen
Lengte (cm) 19
Diepte (cm) 19
Hoogte (cm) 10

Conische pan in gehamerd koper met messing handvat, handgemaakte kwaliteit gemaakt in Italië.

De praktische en functionele pan van gehamerd en vertind massief koper met messing handvat, drukt het absolute meesterschap van vakmanschap uit volgens de Italiaanse traditie , eeuwenlang gemaakt met de grootste aandacht voor detail en onveranderde expertise door de kopersmeden. Het is een elegant stuk, met een kostbare en tijdloze charme.

Van uitzonderlijke kwaliteit en verfijning, elk object, met elk detail, is het resultaat van een nauwkeurige en rigoureuze handmatige verwerking uitgevoerd door de passie en kunst van de kopersmeden, met volledige eerbiediging van de Italiaanse traditie en kwaliteit , voor een uniek en kostbaar object. .
Het koperen kookgerei is volledig met de hand gevormd door slaan op specifieke ijzeren palen met houten hamers en speciale hamers voor kleine producties, of met de draaibank voor grotere.
Deze verwerkingstechniek geeft het koper niet alleen een esthetisch verbeterd uiterlijk, maar ook een grotere slijtvastheid , voor een moleculair uithardend effect.
Vervolgens wordt elk product met de hand boven het vuur ingeblikt, waarbij het gesmolten tin handmatig in het kookgerei wordt verdeeld, om het veilig en hygiënisch te maken.
Ten slotte worden biologisch afbreekbare producten gebruikt voor handmatige reiniging en schuren, en het laatste polijsten omvat borstelen totdat een totale glans is verkregen.
Waar nodig worden de handgrepen vastgezet met klinknagels, voor een sterke en duurzame grip.
Al deze kenmerken maken het gebruiksvoorwerp onmisbaar, vooral voor iedereen die geïnteresseerd is in haute cuisine.

De materiaalkeuze is het eerste belangrijke uitgangspunt: een zorgvuldige selectie wordt gemaakt om alleen materialen van uitstekende kwaliteit te kiezen.
Het gebruikte koper is dus puur koper, met de juiste fysieke eigenschappen voor perfecte modellering. Het messing voor de handgrepen is afkomstig van individuele eerste keus ingots voor ambachtelijk gieten en het gebruikte tin is 100% puur maagdelijk geschikt voor voedselgebruik, in overeenstemming met de regelgeving en met een analysecertificaat.

Het materiaal:
Koper was het eerste metaal dat door de mens werd bewerkt. Het is een praktisch onverwoestbaar edelmetaal met een hoge ecologische waarde. Dit is de reden waarom het bezitten van een koperen keukengerei kan betekenen dat je een deel van de menselijke geschiedenis bezit, wat vreugde en charme brengt bij het bereiden van maaltijden en bij de presentatie van gerechten.
Koper is geschikt voor lang en nauwkeurig koken vanwege zijn thermische geleidbaarheid , waardoor de warmte zich gelijkmatig over de hele pot en het deksel kan verspreiden, zodat, zodra de gewenste temperatuur is bereikt, energiebesparingen worden verkregen omdat er weinig warmte nodig is.

Technische kenmerken en waarschuwingen:
  • Kan worden gebruikt voor gas-, stralings- of elektrisch koken, bij voorkeur met laag vuur;
  • Gebruik geen scherpe voorwerpen in direct contact met het interieur, wij raden houten bestek aan om krassen in de vertinde plaat te voorkomen;
  • Gebruik geen staalwol pads voor de interne reiniging, om te voorkomen dat het blik verwijderd wordt;
  • Wassen in de vaatwasser wordt niet aanbevolen om volledige oxidatie van het koper te voorkomen;
  • Laat het instrument niet in direct contact met vlammen of platen zonder voedsel of specerijen erin;
  • Stapel de pannen niet op elkaar; het is raadzaam om ze op te hangen.
NB: Bij langdurig gebruik krijgt koper zijn karakteristieke antieke kleur . Voor degenen die de voorkeur geven aan glanzend koper is het aan te raden om (alleen buiten) de azijn- en zoutoplossing te gebruiken en staalwol, of koperen schoonmaakmiddelen, die gemakkelijk op de markt verkrijgbaar zijn, in te wrijven. Vijver zal ook de neiging hebben om donkerder te worden, maar deze natuurlijke reactie heeft geen invloed op de hygiëne. Als de coating van de vertinnen niet meer uniform is, is het essentieel om over te gaan tot een nieuwe vertinning waarvoor u rechtstreeks contact kunt opnemen met de leverancier of experts in de sector. Met de juiste voorzorgsmaatregelen zoals hierboven aangegeven, kan vertinnen tot 9/10 jaar meegaan.

De mogelijkheid om het interieur periodiek te laten stagneren en extern te polijsten maakt de container eeuwig : daarom worden deze gereedschappen vaak van generatie op generatie doorgegeven.
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief