Handgemaakte bastardella in massief mat koper met messing ring 26 cm gemaakt in Italië.
Deze
halfronde bastardella volledig gemaakt van
massief massief koper heeft een
ronde vorm met een massief messing ring geassembleerd met 5 mm klinknagels.
Ideaal voor het opkloppen van eiwitten en room, voor het koken van room en sauzen in een dubbele boiler, voor het bereiden van mayonaise en andere koude sauzen. Het
functionele en elegante
ontwerp vertegenwoordigt een uniek stuk , aangezien het object afkomstig is van een
ambachtelijke koperverwerking volgens de
Italiaanse traditie , eeuwenlang gemaakt met de grootste aandacht voor detail en onveranderde expertise door de kopersmeden.
Met volledig respect voor de Italiaanse
traditie en
kwaliteit , is de
volledig handmatige productie het resultaat van een sterke synthese tussen
passie en kunst die leven geeft aan een
uniek en kostbaar object. Van uitzonderlijke kwaliteit en verfijning, elk object en elk detail is het resultaat van een
zorgvuldige verwerking die strikt met de hand wordt uitgevoerd door meester-kopersmeden.
Ten slotte worden reinigen en polijsten handmatig uitgevoerd met biologisch afbreekbare producten en ten slotte polijsten door te borstelen totdat een totale glans is verkregen.
Waar nodig worden de handgrepen vastgezet met klinknagels, voor een sterke en duurzame grip.
Al deze eigenschappen maken het een onmisbaar hulpmiddel, vooral voor iedereen die geïnteresseerd is in haute cuisine.
De materiaalkeuze is het eerste belangrijke uitgangspunt: een zorgvuldige selectie wordt gemaakt om alleen
materialen van uitstekende kwaliteit te kiezen. Het gebruikte koper is dus puur koper, met de juiste fysieke eigenschappen voor perfecte modellering. Het messing voor de handgrepen is afkomstig van individuele blokken van eerste keuze voor ambachtelijk gieten.
Het materiaal: Koper was het eerste metaal dat door de mens werd bewerkt. Het is een
praktisch onverwoestbaar edelmetaal met een hoge ecologische waarde. Dit is de reden waarom het bezitten van een koperen keukengerei kan betekenen dat je een deel van de menselijke geschiedenis bezit, wat vreugde en charme brengt bij het bereiden van maaltijden en bij de presentatie van gerechten.
Koper is geschikt voor lang en nauwkeurig koken vanwege zijn
thermische geleidbaarheid , waardoor de warmte zich gelijkmatig over de hele pot en het deksel kan verspreiden, zodat, zodra de gewenste temperatuur is bereikt,
energiebesparingen worden verkregen omdat er weinig warmte nodig is.
Technische kenmerken en waarschuwingen:- Bruikbaar voor koken op gas;
- Gebruik geen puntige voorwerpen in direct contact met het interieur;
- Wassen in de vaatwasser wordt niet aanbevolen om volledige oxidatie van het koper te voorkomen;
- Laat het instrument niet in direct contact met vlammen of platen zonder voedsel of specerijen erin;
- Zorgvuldige reiniging wordt aanbevolen voor gebruik, en vooral om absoluut te voorkomen dat voedsel erin wordt bewaard;
- Stapel de pannen niet op elkaar; het is raadzaam om ze op te hangen.
NB: Bij langdurig gebruik krijgt koper zijn karakteristieke
antieke kleur . Voor degenen die de voorkeur geven aan glanzend koper is het aan te raden om (alleen buiten) de azijn- en zoutoplossing te gebruiken en staalwol, of koperen schoonmaakmiddelen, die gemakkelijk op de markt verkrijgbaar zijn, in te wrijven.