Made in Italy

Handdoek met handgemaakte print van katoen, uniek stuk gemaakt in Italië

 • Made in Italy
 • Code: COLL1
€ 55,54 € 69,43 -20%
Materiaal Honingraat katoen
Kleur Blauw - tekening van zeevaart touw met knoop
Levertijden 7/10 werkdagen
Maat Dit item kan worden aangepast. Voor meer informatie: info@viadurini.nl

Hoogwaardige badhanddoek, handgedrukt blauw op wit katoen met een oude maritieme touwtekening met knoop, een exclusief stuk Made in Italy kwaliteit.

Sinds 1633 animeren kunst , geschiedenis , passie, traditie en handvaardigheid dit laboratorium van handafdrukken op natuurlijke stoffen.

Elk item, strikt met de hand gemaakt in onze drukkerij, is uniek.

De verschillende verwerkingsfasen zijn al 387 jaar hetzelfde , inclusief de manganatura (strijken en persen van de stof) die nog steeds wordt uitgevoerd met de Mangano van 1633, het enige voorbeeld ter wereld.

Elk item heeft werkdagen nodig en de verschillende fasen omvatten:

 1. Stofkeuze : de gebruikte 100% natuurlijke stoffen worden geselecteerd na een zorgvuldige evaluatie, rekening houdend met de kwaliteit en weerstand in de tijd, zelfs na vele wasbeurten.
 2. Wassen : de stof wordt op natuurlijke wijze gewassen en gedroogd.
 3. Knippen : de stof wordt met de hand gesneden op maat en vorm van het te creëren artikel.
 4. Manganatura : deze fase wordt uitgevoerd met de mangel van 1633 om de stof te strijken, te verdichten en te persen, zodat op het moment van printen de kleur volledig wordt opgenomen door de stof en het ontwerp homogeen zal zijn.
 5. Markeer de contouren : met een krijtpotlood worden de contouren en randen waarin de tekening getoond wordt omlijnd.
 6. Bereiding van de kleur : volgens het recept van de jaren 1600 worden de kleuren handmatig geproduceerd met natuurlijke ingrediënten die unieke en levendige tinten geven, terwijl ze een optimale opbrengst en maximale weerstand garanderen. De voorbereide primaire kleuren zijn: roest, blauw, groen, rood.
 7. Met de hand bedrukken : grote vaardigheid voor deze fase die met de hand plaatsvindt met houten mallen waarin het ontwerp met de hand is gegraveerd. De kleur wordt uitgespreid op de pad waar de mal wordt ondergedompeld, die vervolgens op de stof wordt geplaatst en met een zware houten hamer over de mal wordt geslagen om indruk te maken op het ontwerp op de stof.
 8. Kleurendroging : na het bedrukken wordt de stof enkele dagen te drogen gelegd .
 9. Bevestiging van de kleur: een andere belangrijke fase om de duur van de kleur te garanderen en om zijn glans na verloop van tijd te behouden.
 10. Strijken met de mangel : tweede fase van het strijken van de stof die nodig is voor de voorbereiding op de volgende fase, die van verpakken en naaien.
 11. Naaien: in deze fase alle Hemmings en afwerking worden uitgevoerd.
 12. Laatste strijkbeurt met de mangel : het artikel is klaar voor gebruik.


Het hele productieproces, uitgevoerd zoals in 1633, heeft van nature een lage impact op het milieu, is eco-duurzaam , omdat het energieverbruik tot een minimum wordt beperkt.

Elke creatie moet worden beschouwd als een waar kunstwerk , uniek en onherhaalbaar in zijn soort.
Handmatige verwerking in alle productiestadia maakt elk item uniek en elk klein detail dat op een imperfectie lijkt, laat zien dat het werk is uitgevoerd door een meestervakman en niet door een machine.

Technische informatie:

 • Materiaal : 100% honingraatkatoen. Een van de belangrijkste kenmerken van honingraatweefsels is zeker de hoge hydroscopiciteit, namelijk het hoge waterabsorptievermogen en dus de grote droogkracht, en is ook uiterst comfortabel en praktisch.
 • Drie maten beschikbaar: 40 x 60 cm; 60 x 100 cm; 120 x 150 cm.
 • Kleur : blauw, met oud knooptouwontwerp.
 • Wasvoorschrift : U kunt in de machine wassen. Het item wordt verzonden met gedetailleerde wasinstructies.

NB: De drie producten van verschillende afmetingen kunnen samen worden gekocht om een bijpassende set te verkrijgen.

Email Newsletter
Nieuwsbrief