Exploring Biophilic Design: Wellbeing, Interior Design and Nature

Onderzoek naar biofiel ontwerp: welzijn, interieurontwerp en natuur

De evolutie van het interieurontwerp is een fascinerende reis door de verschillende facetten van de mens en zijn medemensen huidige groeiproces. Ondanks ons opmerkelijke aanpassingsvermogen zijn we de laatste tijd getuige geweest van een terugkeer naar de oorsprong, een soort oerroep om verbinding te maken met de natuur en onze wortels. Dit fenomeen, dat zijn wortels heeft in de hectiek van het stadsleven, heeft het cruciale belang van contact met de natuur voor ons welzijn onthuld.
Juist als antwoord op deze groeiende behoefte aan harmonie kreeg Biophilic Design vorm, een innovatieve aanpak die mensen de mogelijkheid biedt om ook binnen een stedelijke omgeving een verbinding met de natuur te behouden. Deze revolutionaire aanpak is gebaseerd op de synergetische integratie van natuurlijke elementen in woon- en werkruimtes, waarbij de esthetiek van de natuur wordt gecombineerd met de functionaliteit van de gebouwde omgeving.

De wetenschap en geschiedenis van biofiel ontwerp

Biophilic Design, een term die afkomstig is van "Biophilia", bedacht door Erich Fromm, celeb De Duitse psychoanalyticus-koning weerspiegelt de aangeboren emotionele band van de mens met het leven en de omringende natuur. Met het achtervoegsel "-philia" dat positieve emoties ten opzichte van de natuurlijke wereld oproept, plaatst deze innovatieve ontwerpbenadering de essentiële verbinding tussen mens en de omringende omgeving in het middelpunt, waardoor de plaatsen waar we het grootste deel van onze tijd doorbrengen, worden getransformeerd in boeiende en harmonieuze ruimtes.
Als we naar de geschiedenis kijken, dateert het eerste voorbeeld van biofiele architectuur uit 590 voor Christus, toen de Babylonische koning Nebukadnezar opdracht gaf voor de bouw van de Hangende Tuinen in het oude Babylon. Deze tuinen, gevierd als een van de zeven wonderen van de antieke wereld, vertegenwoordigen een van de vroegste voorbeelden van biofiel ontwerp.
De fundamenten waarop deze innovatieve aanpak is gebaseerd zijn niet alleen empirisch van aard, maar ook wetenschappelijk. Een steeds groter aantal neurowetenschappelijke onderzoeken onderzoekt het belang van de verbinding tussen mens en natuur . Wetenschappelijk bewijs geeft aan dat blootstelling aan de natuur stress vermindert, het humeur, de levenskwaliteit en de productiviteit verbetert. Interactie met de natuurlijke wereld zorgt voor een gevoel van ontspanning, verlaagt de hartslag en verhoogt de creativiteit en samenwerking.

Een biofiele omgeving creëren: hulpmiddelen en technieken

Gemeenschappelijke hulpmiddelen in deze ontwerpbenadering zijn onder meer directe elementen, zoals planten en water, en natuurlijke materialen.
Enkele van de meest gebruikte zijn:

- Integratie van natuurlijke elementen zowel binnen als buiten gebouwen, zoals balkons en terrassen. Een opmerkelijk voorbeeld is het verticale bos van Milaan.

- Voorkeur voor open ruimtes met grote openingen, zoals ramen of glazen ramen, om natuurlijk zonlicht binnen te laten en een panoramisch uitzicht op natuurlijke landschappen te bieden.

- Keuze uit kleuren die doen denken aan de tinten uit de natuur, zoals olijfgroen en okergeel .

- Introductie van zintuiglijke elementen in omgevingen die doen denken aan de natuur, zoals het geluid van water dat over natuurlijke rivierstenen fonteinen stroomt of geuren die de zeebries oproepen of de geuren van bossen met behulp van stokverspreiders.

- Gebruik van natuurlijke materialen voor de inrichting, zoals hout, marmer of linnen voor linnengoed.

Viadurini Aanbevelingen: Stel je voor je woonruimte naast de lamp "Scoiattolo", een bankSpassoso” die uitnodigt om te ontspannen en plezier te hebben. Aan de muur een schilderij “Trimo” dat de veranderende essentie van de natuur in elk detail weergeeft. Een dressoir “Arne dat de harmonie van natuurlijke elementen met een vleugje bevat van moderniteit En naast de bank een salontafel "Salerno 2" die perfect integreert met de rustiek-chique stijl van de omgeving.   Kies voor het slaapgedeelte het bed "Leilo", dat op zachte wijze dromen verwelkomt, omringd door de rust van de natuur. En tot slot, geschikt voor elke kamer in huis, de "Naturae" radiator die warmte en comfort geeft en u omhult met een omhelzing van sereniteit.

Met deze unieke combinatie van meubels en verlichting transformeer je je huis in volledige Biophilic Design-stijl.
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief