Kies voor Ecodesign om je Woning Duurzaam in te Richten

Duurzaamheid en zorg voor het milieu zijn vanwege de voortdurende klimaatverandering zeer actuele en besproken onderwerpen. Steeds meer mensen proberen daarom gedrag aan te nemen om het milieu en de hulpbronnen ervan te behouden.

Deze trend wordt weerspiegeld op verschillende gebieden van ons leven, van kleding tot de keuze voor natuurvriendelijke meubels zonder ooit in te boeten aan esthetiek, duurzaamheid of kwaliteit. Ecodesign-meubels verliezen hun weerstandsvermogen en duurzaamheid niet in de loop van de tijd, terwijl ze hun kwaliteiten behouden.

Duurzaam meubilair is meubilair gemaakt van gerecyclede materialen die in de toekomst weer hergebruikt kunnen worden binnen het productieproces.

 

Milieuvriendelijke materialen

De materialen die het meest worden gebruikt door milieubewuste ontwerpers zijn de materialen die in de natuur voorkomen of uit het recyclingproces zijn verkregen. Tot de bekendste behoren hout (het FSC® certificaat garandeert de oorsprong en verantwoord bosbeheer), bamboe, aluminium en gerecyclede kunststoffen.
 

  •   Hout: het milieuvriendelijke materiaal bij uitstek

Bij de verwerking ervan worden weinig fossiele brandstoffen gebruikt, isoleert het van nature en is het afkomstig van een hernieuwbare bron. In meubels wordt het vooral gebruikt in aanvullingen voor het woongedeelte, zoals dressoirs, dressoirs, ladekasten en tv-meubels die klassieke en moderne stijlen combineren.

  • Bamboe

Deze plant wordt als duurzaam beschouwd vanwege zijn vermogen om te groeien op plaatsen met een hoge droogtegraad, omdat er geen grote hoeveelheden water nodig zijn.

Het is volledig biologisch afbreekbaar en extreem duurzaam. Daarom wordt het beschouwd als een uitstekend materiaal voor tuinmeubelen.

  • Aluminium

Aluminium heeft de mogelijkheid om eindeloos gerecycled te worden zonder zijn eigenschappen zoals sterkte, lichtheid en glans te verliezen. Het oxideert niet, bederft niet en is bestand tegen botsingen. Het is ideaal voor het maken van eet- en salontafels voor bars en pubs.

  •   Gerecycled plastic

Het proces van het opnieuw evalueren en optimaliseren van plastic afval bespaart hulpbronnen en grondstoffen, bestrijdt vervuiling door de CO2-uitstoot in de atmosfeer en het gebruik van stortplaatsen te beperken. Zo kan kunststof een nieuw leven krijgen en kunnen duurzame en duurzame meubels ontstaan.


Viadurini en Ecodesign

Viadurini streeft ernaar de aanwezigheid van milieuvriendelijke producten in haar collecties te garanderen. In de Viadurin Living collectie zijn de dressoirs van gerecycled mango en acaciahout perfect om het woongedeelte in etnische stijl in te richten . Wat de eetkamer daarentegen betreft, is de keuze voor een eettafel in combinatie met stoelen, beide gemaakt van gerecycled polyethyleen, een ideale aanvulling op de inrichting om functionaliteit en esthetiek te combineren. Ten slotte stelt Viadurini, zelfs bij de keuze van het verwarmingssysteem, 's werelds eerste ecologische thermokoelkast voor, gecreëerd dankzij het recyclingproces van marmerstof, een afvalelement uit steengroeven.

Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief