Hoe u de handdoekverwarmer kiest om de badkamer te verwarmen - 8 nuttige adviezen

Alles wat u moet weten over handdoekverwarmers: type, reinheid, materiaal, kracht en veel handige tips!

De handdoekverwarmers zijn apparaten die zowel een designelement bieden als het nut van het verwarmen van een omgeving en het drogen van alle kleding en handdoeken dankzij de horizontale balken die het heeft.
Door de bijzondere vorm van deze producten kunt u het accessoire zelfs in verschillende kamers van het huis gebruiken, zelfs als de handdoekverwarmers vooral in de badkamer zijn gemonteerd en worden gebruikt om vocht te verwijderen.

Soorten handdoekverwarmers

Er zijn 2 verschillende soorten handdoekverwarmers: hydraulisch en elektrisch.
De eerste worden het meest gebruikt omdat ze werken dankzij een centraal verwarmingssysteem dat in de meeste huizen wordt aangetroffen. Om een hydraulische handdoekverwarmer in een bestaande woning te installeren , sluit u het product eenvoudig aan op het centrale systeem met kleppen.
De elektrische handdoekverwarmers zijn de beste oplossing voor grote huizen waar een centrale verwarming sommige delen van het huis niet kan bereiken of in die huizen waar geen boiler of gas was geïnstalleerd.
Dit type handdoekverwarmer kan met behulp van een elektricien ook in een bestaande woning worden geïnstalleerd, aangezien ze volledig onafhankelijk van het bestaande verwarmingssysteem werken.

Waar plaats je de handdoekverwarmer

Voordat u uw favoriete handdoekverwarmer koopt, is het goed om te beoordelen in welke muur deze kan worden geplaatst en in welke referentiekamer. Om ten volle te genieten van de functionaliteit van dit apparaat, is het in feite gepast om een ​​reeks factoren in overweging te nemen, zoals de grootte en vorm van de kamer waar het apparaat zal worden geplaatst, de aanwezigheid van bestaande leidingen die de montage vergemakkelijken, de afmetingen van de handdoekwarmer. en zijn type.
Daarnaast is het noodzakelijk om het ontwerp van het element in overweging te nemen, aangezien dit, wanneer het op de muur is geplaatst, altijd in het zicht zal zijn, dus het is raadzaam om een ​​model te kiezen dat het beste past bij de inrichtingsstijl van de ruimte.
Dankzij de technologie kan de gekozen handdoekverwarmer in alle muren worden geïnstalleerd van het huis, maar om ten volle van de warmte te genieten, is het raadzaam om als muur de koudste te kiezen, die meestal bij een raam of de voordeur wordt geplaatst. Op deze manier wordt de interne warme lucht homogener en beter verdeeld.
Als u van plan bent de handdoekverwarmer voor de badkamer te gebruiken, is het raadzaam om de muur bij het bad of de douche te kiezen om het product te plaatsen. Op deze manier is het mogelijk om te profiteren van meer warmte bij het wassen en ook om handdoeken en doekjes bij de hand te hebben om gemakkelijk te drogen.

De afmetingen van de handdoekverwarmer

Als het de bedoeling is om een ​​object te hebben dat de handdoeken in de badkamer kan ontvochtigen, is het het beste om een ​​model te kiezen dat groot genoeg is en de juiste hoeveelheid linnen kan bevatten. Bovendien is het voor grote kamers goed om een ​​handdoekverwarmer te kiezen die zich verticaal ontwikkelt met een reeks horizontale staven waarop de handdoeken op een praktische en gemakkelijke manier kunnen worden opgeborgen en die de gebruiker ook vrije staven geeft die de warmte. In kleine ruimtes kunnen laddermodellen voldoende zijn met minder elementen: horizontale spijlen. Er zijn ook ultraplatte oplossingen op de markt waarmee u de ruimte op een betere manier kunt optimaliseren.


Over het algemeen worden de afmetingen van een handdoekverwarmer gegeven door de staven die erop zijn aangebracht en door de afstand die bestaat tussen de ene en de andere horizontale stang.
Een handdoekverwarmer met veel spijlen is de ideale oplossing voor het opbergen van meerdere handdoeken, maar neemt veel meer ruimte in beslag, dus in grote kamers is het aan te raden deze te plaatsen.

De materialen van de handdoekverwarmers

Over het algemeen kunnen de handdoekverwarmers van staal of aluminium zijn. Staalproducten zijn populair omdat ze zeer snel kunnen opwarmen en daardoor een onmiddellijk gevoel van warmte produceren . Bovendien heeft de geproduceerde warmte de neiging om lang genoeg vastgehouden te worden, zodat ze, eenmaal uitgeschakeld, doorgaan met verwarmen. Bovendien kunnen stalen handdoekverwarmers verschillende vormen en maten aannemen en zich daardoor geschikter maken voor designoplossingen.
De aluminium handdoekverwarmers ze kunnen sneller opwarmen dan stalen, maar zijn niettemin duurder en hebben niet hetzelfde warmtebehoud. Een van de belangrijkste positieve aspecten van de aluminium handdoekverwarmer wordt vertegenwoordigd door een vrij laag soortelijk gewicht van het eindproduct, zodat het zelfs in dunne muren kan worden gemonteerd en voor binnenmuren die dienen als scheidingselementen tussen de ene kamer en de andere.
Mocht je een product nodig hebben dat sterk en bestendig is, dan is het goed om te kiezen voor staal dat van nature veel duurzamer is dan aluminium.

De handdoekverwarmers schoonmaken

Om ervoor te zorgen dat de handdoek warmers altijd op hun best, is het raadzaam om uit te voeren constante en frequente reiniging en onderhoud.
Als je een schoon apparaat wilt, kun je het beste een model kiezen waarbij de horizontale spijlen ver genoeg van elkaar verwijderd zijn. Op deze manier wordt het mogelijk om door de verschillende elementen een natte spons te halen om het stof te verwijderen.
Er moet onder andere aan worden herinnerd dat de achterconstructie ook schoon moet zijn en daarom is het goed om de juiste montageafstand tussen het verwarmingselement en de muur te evalueren, die goed moet zijn om de doorgang van een hand mogelijk te maken.
Ten slotte moet worden gezegd dat apparaten met platte horizontale spijlen beter kunnen worden schoongemaakt dan die met ronde spijlen die ook in het bovenste gedeelte stof verzamelen.

Welk elektrisch vermogen kies je voor een handdoekverwarmer?

De kracht van een elektrische handdoekverwarmer wordt op een zeer eenvoudige manier berekend en in directe relatie tot het oppervlak van de badkamer.
Het is raadzaam om 00 W per m2 te overwegen en 30% toe te voegen om het warmteverlies dat door de handdoeken wordt geabsorbeerd te compenseren: aangenomen dat de radiator 1 m2 is, 130 W.
Gids voor de kracht van de elektrische handdoekverwarmers:  Badkameroppervlak - Kracht van de verwarmde handdoekhouder in W
  • 3 m² - 390 W
  • 4 m² - 520 W
  • 5 m² - 650 W
  • 6 m² - 780 W
  • 8 m² - 1040 W
  • 10 m² - 1300 W
Elektrische handdoekverwarmers die ook een verwarmingsgedeelte met ventilator hebben, drukken hun totale vermogen uit met een formule waarin het vermogen van de ventilator als eerste wordt aangegeven en dat van de eigenlijke handdoekverwarmer als tweede: 1000W + 750W.
Een badkamer met een bovenoppervlak kan worden uitgerust met een tweede elektrische handdoekverwarmer of een tweede onafhankelijk verwarmingstoestel.

8 tips voor het kiezen van een handdoekradiator

  1. Om een ​​handdoekdrogerradiator goed te kiezen, moet u rekening houden met: als u een boiler heeft gericht op een gemengde handdoekverwarmer;
  2. Platte buizen hebben een groter verwarmingsoppervlak;
  3. Droge inertie biedt een betere warmteteruggave;
  4. Een timer verlaagt de elektriciteitsrekening aanzienlijk en garandeert, indien goed gebruikt, dat handdoeken en badjassen altijd droog zijn;
  5. Bespaar niet op bevestigingsbouten want een handdoekverwarmer is zwaar wanneer hij leeg is en vooral wanneer hij beladen is;
  6. Respecteer de toevoeging van 30% meer voor de berekening van het vermogen van de elektrische handdoekverwarmer;
  7. Als de elektrische handdoekdroger het enige verwarmingssysteem in uw badkamer is en uw accommodatie onderverwarmd is, kies dan een handdoekverwarmer met ventilator (1000 W), u zult gemakkelijk 3 graden aankomen in een paar minuten;
  8. Kies een aluminium handdoekverwarmer voor een snelle temperatuurstijging.
Klik hier om ons assortiment hydraulische en elektrische handdoekverwarmers te bekijken.
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief