Hoe een Tuinparasol te Kiezen: Ruimte, Materiaal en Model

De keuze van een parasol voor buiten is een zeer belangrijke zaak, vooral voor degenen die een tuin, balkon of terras hebben, de juiste parasol kan niet alleen beschermen tegen de zon, maar kan ook beschutting bieden tegen slecht weer en vooral een gebied creëren dat beschut is tegen willekeurige ogen,  waardoor er een gebied van privacy ontstaat en u kunt genieten van uw ruimtes.
Er zijn echter paraplu's in alle soorten, maten en modellen op de markt, hoe kies je de juiste?

Ontdek de 3 stappen om uw paraplu te kiezen: de beschikbare ruimte, de soorten dekking en de materialen.

Waarom kiezen voor een paraplu in plaats van een tuinhuisje?

Veel mensen geven de voorkeur aan een tuinparasol boven een tuinhuisje, en de belangrijkste reden ligt in ruimtekwesties: tuinhuisjes worden vaker gebruikt in zeer grote tuinen waar mensen een grotere schaduwruimte nodig hebben.
Maar als je tuin klein is of je hebt niet veel ruimte om aan een paraplu te besteden, maar je wilt toch een beetje koelte niet opgeven, dan zijn er verschillende modellen die bij je passen.

Eerste stap "Plaats": Waar gaat u uw paraplu plaatsen?

U kunt geen paraplu kiezen zonder eerst te weten waar u hem gaat plaatsen, de afmetingen zijn afhankelijk van de beschikbare ruimte.
Hier is een snelle tip:
  • Ruime ruimtes / Binnenhoeken: ronde of vierkante tuinparasols met centrale ondersteuning.
  • Ruime ruimtes / restaurants, bars of hotels: parasols met gedecentraliseerde paal.

Tweede stap "Type dekking" - De 3 categorieën tuinparaplu's:

Er zijn allerlei soorten parasols voor buiten, je kunt er verschillende vormen vinden zoals: rond, vierkant, rechthoekig, enz.
Je vindt er verschillende soorten parasols : gekleurd, monochroom, polyester, katoen, enz.
En tot slot ook verschillende openingsmechanismen : klassiek , slinger, afstandsbediening, etc.

Kortom, er is voor elk wat wils!

De meeste modellen kunnen echter worden gegroepeerd in 3 categorieën:
  • Tuinparasols met centrale arm (of paal),
  • Tuinparasols met zijarm,
  • Paraplu's met schaduwzeilen.
Paraplu's met centrale arm: als je weinig ruimte hebt, is dit type iets voor jou, aangezien ze gemiddeld een kegel van schaduw kunnen projecteren op een eettafel en een paar stoelen. Heeft u daarentegen meer ruimte en wilt u toch voor dit model kiezen, dan vindt u in onze catalogus nog grotere modellen uitgerust met onderstellen die direct in de tafel zijn geïntegreerd.

Parasols met zijarm: als u voldoende ruimte heeft, kunt u ook kiezen voor tuinparasols met zijsteun. Behalve dat ze over het algemeen groter zijn dan die met een centrale paal, stellen ze je in staat om het hele gearceerde gebied probleemloos te gebruiken, aangezien de arm aan de zijkant de ruimte onder het doek op geen enkele manier rommelig maakt.
Bovendien maakt de excentrische ondersteuning het gemakkelijker om de beweging van de zon gedurende de dag te volgen, waardoor het gemakkelijker wordt om de hoek van de schaduw aan te passen.

Paraplu met schaduwdoek: dit type vertegenwoordigt de meest moderne en innovatieve versie, in staat tot unieke functionaliteit en design, waardoor het het meest modieuze product is: eenvoudig, licht en zeer resistent.

Derde stap "Materiaal" - Hoe u het juiste paraplu-materiaal kiest:

Wanneer u een paraplu kiest, is het materiaal een van de belangrijkste sleutelelementen; kwaliteit, bestendigheid en duurzaamheid zijn de uitgangspunten voor de keuze.
In feite moet een paraplu bestand zijn tegen UV-stralen van de zon, regen, wind en alle soorten slecht weer ... daarom geven we de voorkeur aan solide en duurzame materialen.

In het bijzonder moeten we goed letten op de kwaliteit van de parasol, die de volgende kenmerken moet hebben:
  1. goede UV-bescherming,
  2. scheurbestendig,
  3. waterafstotend,
  4. behandeld om schimmel en vocht te weerstaan.
  5. De stoffen voor de paraplu's:
Het waterdichte polyester is afneembaar en wasbaar, maar vervaagt na verloop van tijd en slijtage.
Acryl heeft een hogere kwaliteit, omdat het de koelte beter behoudt, en bovendien vlekbestendig, waterafstotend en olieafstotend is.

Nu heb je duidelijkere ideeën: KLIK HIER om onze selectie paraplu's te zien!
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief