Spiegels en Verlichting voor de Badkamer - Ideeën en Oplossingen voor de Ideale en Designkeuze

Tips en oplossingen om van de badkamer een functionele en designplek te maken met spiegels en de juiste verlichting

We weten heel goed dat elke persoon in de badkamer gemiddeld een paar minuten tot meerdere uren per dag doorbrengt, de redenen kunnen de meest uiteenlopende zijn: baard, haar, make-up, tandenpoetsen of gewoon opfrissen. Al deze routinehandelingen maken deze omgeving tot een van de belangrijkste en meest intieme die uw huis te bieden heeft; Viadurini wil u met dit artikel een idee en advies geven om uw badkamer niet alleen nuttig, maar ook functioneel en praktisch te maken.
Als het gaat om het verbeteren van de badkamer, kan men alleen beginnen bij de verlichting en de spiegel, overheersende aanvulling van het hele gebied en dat, indien gebruikt op zijn best, meerdere bevredigingen kan bieden aan de omgeving.
Om deze reden is de badkamer niet bedoeld om zomaar een spiegel te hebben, maar een spiegel met geïntegreerde verlichting of goed geplaatste verlichting.

Om deze reden moeten we altijd onthouden dat: geïntegreerde en goed geplaatste lampen zorgen voor een optimale verlichting van het gezicht

Geïntegreerde of positielichten voor de badkamer

Een strook LED's of lampjes in de bovenste hoeken van de spiegel geven niet voldoende licht, bijvoorbeeld een spiegel die alleen in het bovenste gedeelte wordt verlicht, zorgt ervoor dat je voortdurend donkere kringen hebt vanwege de schaduw die de wimpers onder de ogen genereren.
De beste manier om uw weerspiegeling te observeren, is door een verlichting te hebben die zo dicht mogelijk bij die van natuurlijk licht ligt, met lampen correct gepositioneerd zodat er geen schaduwgebieden worden gegenereerd en een kleurtemperatuur die die van het ochtendlicht reproduceert.
U kunt zelfs denken aan het toevoegen van een dimmer om de juiste hoeveelheid licht van buitenaf aan uw behoeften aan te passen.

Andere fundamentele technische aspecten waarmee u rekening moet houden bij de keuze van een spiegel met perfecte verlichting:
  • Licht wordt gelijkmatig verspreid en dat blijft na verloop van tijd ongewijzigd
  • Lampen of leds die geen warmte afgeven of oververhit raken
  • Spaarlampen (max 4 watt / u en 270 lumen elk)
  • Een verlichtingstechnologie die geen onderhoud of vervanging behoeft (voor minimaal 100.000 uur verlichting)

Spiegels met wandverlichting, achterverlichting of verlichte randen: wat is de beste oplossing?

Grote badkamers: grote badkamers zijn geschikt voor verschillende inrichtingsoplossingen en volgens het Amerikaanse model is het nu gebruikelijk om een ​​dubbele wastafel te hebben. In dit geval kunt u kiezen voor een grote rechthoekige spiegel die beide zijden omvat of enkele spiegels met de meest uiteenlopende vormen. Vierkante, ronde en zelfs ovale spiegels zijn in zwang in het interieurontwerp, en op dit aspect kunt u gerust de vorm aanpassen aan de stijl die het beste bij uw hoofdbadkamer past.

Kleine badkamers: kleine of kleine badkamers kunnen in plaats daarvan veel profiteren van een spiegel met verlichting, zelfs van achteren verlicht, wat sfeer creëert en de omgeving groter maakt, vooral met een verticaal ontwikkelde oplossing met zijverlichting.

Spiegels met lijst in de badkamer

De  ingelijste spiegel  leent zich perfect voor vintage omgevingen, houten meubels en zelfs de meest moderne interieurontwerpen, afhankelijk van het gekozen type frame.
Een frame kan zelfs het verlichtingssysteem binnen huisvesten, met aluminium profielen met de meest uiteenlopende texturen.

De meest minimale, veelzijdige en moderne zijn zeker die zonder lijst en met  achtergrondverlichting: ze passen zich aan elke stijl aan.

Klik hier om de beste badkamerspiegels te ontdekken.
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief