4 Nuttige Adviezen voor het Kiezen van de Beste Keukenstoelen - Gids

Het kiezen van de beste stoelen voor de keuken is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Wanneer u op zoek bent naar een stuk van het meubilair , zoals de keukenstoel, komt u in een ongetwijfeld moeilijke keuze, meer dan je denkt. Je moet zorgvuldig kiezen zodat de stoelen echt praktisch en comfortabel zijn, maar ook dat ze zich goed aanpassen aan de inrichting van de kamer.

Stapelbare en ruimtebesparende stoelen

Een steeds vaker gevraagd kenmerk van de keukenstoel is dat deze niet omvangrijk  is om gemakkelijk rond kleine tafels in minimale keukens te kunnen passen, of om het grootste aantal stoelen te kunnen bieden bij gebruik als aanvulling op uitschuifbare tafels.

4 handige tips voor het kiezen van de keukenstoel

De hoogte

Als je de keukenstoel moet kiezen, mag de totale hoogte bij voorkeur niet hoger zijn dan 90 cm, omdat in de keuken de bewegingen sneller en frequenter zijn en een hoge rugleuning een hinderlijk obstakel wordt.

De materialen

Bijzondere aandacht moet ook worden besteed aan materialen die praktisch, hygiënisch en gemakkelijk te reinigen moeten zijn. Maak dus plaats voor kunststoffen, vlekbestendige synthetische stoffen, eco-leer en zelfs leer. De houtvezel is ook uitstekend, een natuurlijk, hypoallergeen, anti-mijt, waterafstotend en hygiënisch materiaal.
Onder de meubelobjecten vertegenwoordigen de stoelen een punt waarop ontwerpers van over de hele wereld hun creativiteit de vrije loop laten. Ruimte voor materialen dus: naast staal en hout vinden we polycarbonaat, polypropyleen, leer, leer, stof en houtvezel.

De stoel

Voordat u de stoelen koopt, moet u de tafel kiezen of in ieder geval weten welke tafel u gaat matchen, omdat het nodig is om de verhoudingen tussen de hoogte van de zitting en de hoogte van de tafel te respecteren . Voor een tafel van 74-76 cm hoog, zullen we stoelen met een zitting van 45-47 cm hoog moeten combineren met een "top-seat" verschil van niet meer dan 30 cm.

De klassieke tafels, ooit ook gebruikt als werkblad, zijn erg hoog (80-83 cm) en vaak moet de combinatie met moderne stoelen, een combinatie die door ontwerpers zeer gewaardeerd en aanbevolen wordt, in ieder geval goed beoordeeld worden, met stoelen maar liefst 47 -48 cm hoog.

Kleur

De stoelen kunnen dan volledig loskomen van de tafel, qua kleur en materiaal.
Bijvoorbeeld: aan een zeer lineaire en eenkleurige tafel kun je ook stoelen toevoegen met een bepaalde lijn en contrasterende kleuren die de aandacht en het oog trekken, terwijl als je de tafel meer wilt laten opvallen, het beter is om te combineren stoelen die ze beperken tot hun praktische functie en dus meer lineair of zelfs transparant.

Klik hier om een ​​wereld aan stoelen te ontdekken die geschikt zijn voor de keuken.
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief