Tuin- of Buitenstoelen: een Gids met 3 Criteria voor Het Kiezen Ervan

De 3 criteria voor het kiezen van een tuinstoel.

De tuinstoelen zijn, samen met de tafels, onmisbare inrichtingsaccessoires voor wie zijn tuin wil inrichten en ervoor wil zorgen dat we een bepaalde stijl en een extra vleugje klasse hebben. Afhankelijk van het gebruik dat u er van wilt maken, heeft u de mogelijkheid om uit verschillende soorten stoelen te kiezen. Ze verschillen in ontwerp, maar ook in vorm, grootte en mate van comfort.
Stoelen zijn een accessoire dat niet mag ontbreken in een tuin of op een terras, zeker niet in de zomer. De buitenstoelen kunnen worden gebruikt om buiten te eten, te relaxen of zelfs te slapen.

Als meubelaccessoire zijn stijl en design belangrijk en kunnen ze het verschil maken; of je nu een losse stoel of een tuinset koopt, het is goed om voor een comfortabel maar praktisch en weerbestendig model te kiezen. Veel tuinstoelen voor buiten kunnen eenvoudig worden verplaatst of gestapeld om ruimte te besparen.

Het is daarom goed om ook aandacht te besteden aan het materiaal dat je kiest. Tuinstoelen zijn buitentoebehoren die onderhevig zijn aan zon, regen en verschillende temperatuurveranderingen, die niet altijd even gemakkelijk te verzorgen zijn. Het noodzakelijke onderhoud is dus een aspect dat niet over het hoofd mag worden gezien.

Klik hier om onze tuinstoelen catalogus te zien!

Eerste criterium: comfort en stijl.

Kies een model met een zitbreedte en -diepte die bij uw fysieke gesteldheid passen. Ook het materiaal speelt een belangrijke rol. Als de textilene modellen comfortabeler zijn, bieden de andere materialen de mogelijkheid tot personalisatie met zitkussens of kussen met rugleuning. Een optie voor meer comfort zijn armleuningen, waar stapelbare tuinstoelen vaak mee zijn uitgerust.

Esthetiek en stijl van tuinstoelen ze kunnen in combinatie worden gekozen, maar ook in contrast met die van de tuintafel, voor een ongewoon en buitengewoon effect. Van de natuurlijke houttint tot het chique ontwerp van geweven hars, door de vintage van smeedijzer of de verfijnde moderniteit van staal en aluminium... Het scala aan materialen is zo uitgebreid als de beschikbare kleuren.
Last but not least is de beschikbare ruimte van invloed op de uiteindelijke keuze. De stapelbare stoelen zijn in die zin ideaal om ruimte te besparen.

Tweede criterium: materiaal.

Afhankelijk van de stijl van uw tuinmeubelen, maar ook van de prijs en onderhoudsbehoefte heeft u de keuze uit vele materialen.

Tuinstoel in hout

De houten tuinstoel fascineert door zijn natuurlijke stijl en weerstand. U kunt kiezen tussen verschillende Europese essences (grenen, acacia, eiken, enz.), Of exotisch hout (teak, itauba, cumaru, enz.).
De composiet houten tuinstoelen zijn gemaakt met houtvezels en kunststof, een mix waardoor ze rotvrij zijn zonder het risico op afbrokkelen of scheuren . Ze hebben geen speciaal onderhoud nodig.

Stalen tuinstoelen

Stalen tuinstoelen hebben een uitgesproken moderne uitstraling.
Roestvrij staal is  niet bang voor water of ultraviolette straling.

Aluminium tuinstoelen

De aluminium tuinstoelen zijn ook modern van stijl en onderscheiden zich door hun  weerstand tegen slecht weer (regen, vorst, hitte) en corrosie. Ze zijn licht en daardoor erg praktisch om te verplaatsen , maar kunnen bij harde wind gemakkelijk omvergeworpen worden.

Smeedijzeren tuinstoelen

Het zijn de landelijke en romantische stoelen bij uitstek. Bijzonder solide.

Tuinstoelen van hars

Dankzij het plastic materiaal (polypropyleen, polyethyleen) waarmee ze zijn gemaakt, zijn de tuinstoelen van hars licht, rotbestendig en bestand tegen slecht weer. Ze zijn erg zuinig, vooral in de versie met geïnjecteerde hars.
De geweven hars, ook wel polyrotan of synthetisch rotan genoemd, reproduceert op een prettige manier het weven van rotan.

Textilene tuinstoelen

Textilene is een stof die is samengesteld uit een weefsel van polyestervezels, zeer goed bestand tegen slecht weer en UV-straling. Met een frame in hout, staal of aluminium is de stoel met zitting en rugleuning in textileen bijzonder comfortabel. Nog een pluspunt: water en zeep zijn voldoende om schoon te maken.

Derde criterium: afmetingen

Zitdiepte en breedte

Een tuinstoel met een diepe en brede zitting biedt meer comfort dan een kleiner model, maar is ook omvangrijker.
Het heeft echter geen zin om een ​​stoel te kiezen die te diep is voor het lichaam, omdat deze het risico loopt oncomfortabel te zijn.

Stoelhoogte

De zithoogte is de afstand die de stoel van de grond scheidt en moet voldoende zijn voor de hoogte van de tafel waarnaar deze dan wordt gecombineerd.
Voor een hoge cocktailtafel moet de hoogte bijvoorbeeld 75 cm zijn, vergeleken met 46 cm voor een klassieke tuinstoel.
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief