Made in Italy

Kopjes van gepolijst koper met handvat van messing 6 stuks Made in Italy - Giambattista

  • Made in Italy
  • Code: GIAMBATTISTA
€ 208,68 € 260,84 -20%
Materiaal koper
Levertijden 7-10 werkdagen
Lengte (cm) 8
Hoogte (cm) 8

Kop van gepolijst koper met messing handvat, 6 stuks made in Italy.

Deze mok , volledig gemaakt van glad koper, heeft een duurzaam messing handvat . Ideaal voor cocktails met name voor de Moscow Mule, die uitsluitend wordt geserveerd met een koperen countrymok, moet van binnen volledig tinvrij zijn.
Het functionele en elegante ontwerp vertegenwoordigt een uniek stuk , aangezien het object afkomstig is van een ambachtelijke koperverwerking volgens de Italiaanse traditie , eeuwenlang gemaakt met de grootste aandacht voor detail en onveranderde expertise door de kopersmeden.

Met volledig respect voor de Italiaanse traditie en kwaliteit , is de volledig handmatige productie het resultaat van een sterke synthese tussen passie en kunst die leven geeft aan een uniek en kostbaar object.
Van uitzonderlijke kwaliteit en verfijning, elk object en elk van zijn details zijn het resultaat van een zorgvuldige verwerking die strikt met de hand wordt uitgevoerd door meester-kopersmeden.
Het koperen kookgerei voor culinair gebruik is namelijk volledig met de hand gemodelleerd   slaan op specifieke ijzeren palen met houten hamers en speciale hamers voor kleine producties, of met de draaibank voor grotere.
Deze verwerkingstechniek geeft het koper een esthetisch verfraaid uiterlijk, maar maakt het vooral slijtvaster , voor een moleculair uithardend effect.
Ten slotte worden reinigen en polijsten handmatig uitgevoerd met biologisch afbreekbare producten en ten slotte polijsten door te borstelen totdat een totale glans is verkregen.
Waar nodig worden de handgrepen vastgezet met klinknagels, voor een sterke en duurzame grip.
Al deze eigenschappen maken het een onmisbaar hulpmiddel, vooral voor iedereen die geïnteresseerd is in haute cuisine.

De materiaalkeuze is het eerste belangrijke uitgangspunt: een zorgvuldige selectie wordt gemaakt om alleen materialen van uitstekende kwaliteit te kiezen.
Het gebruikte koper is dus puur koper, met de juiste fysieke eigenschappen voor perfecte modellering. Het messing voor de handgrepen is afkomstig van individuele blokken van eerste keuze voor ambachtelijk gieten.

Het materiaal:
Koper was het eerste metaal dat door de mens werd bewerkt. Het is een praktisch onverwoestbaar edelmetaal met een hoge ecologische waarde. Dit is de reden waarom het bezitten van een koperen keukengerei kan betekenen dat je een deel van de menselijke geschiedenis bezit, wat vreugde en charme brengt bij het bereiden van maaltijden en bij de presentatie van gerechten.
Koper is geschikt voor lang en nauwkeurig koken vanwege zijn thermische geleidbaarheid , waardoor de warmte zich gelijkmatig over de hele pot en het deksel kan verspreiden, zodat, zodra de gewenste temperatuur is bereikt, energiebesparingen worden verkregen omdat er weinig warmte nodig is.

NB: Bij langdurig gebruik krijgt koper zijn karakteristieke antieke kleur . Voor degenen die de voorkeur geven aan glanzend koper is het aan te raden om (alleen buiten) de azijn- en zoutoplossing te gebruiken en staalwol, of koperen schoonmaakmiddelen, die gemakkelijk op de markt verkrijgbaar zijn, in te wrijven.

Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief