Made in Italy

7 Italiaanse roestvrijstalen messen, Berti exclusief voor Viadurini - Alessano

  • Made in Italy
  • Code: ALESSANO
€ 1.660,28
Materiaal roestvrij staal
Levertijden 5/8 werkdagen

Set van 7 hoogwaardige messen gemaakt in Italië.

Doos met 7 essentiële messen voor het snijden van meer dan 450 Italiaanse kazen:
Pastedure: Welke kazen te snijden met dit mes: gekruide asiago, harde bh, bitto, provolone, zeer oude toma, montasio, calcagno en alle kazen met vergelijkbare eigenschappen. Hoe dit mes te gebruiken: het snijden van harde kazen oefent een bepaalde kracht uit om de weerstand te overwinnen die de consistentie van het deeg tegenwerkt. Het juiste mes moet een dun lemmet hebben om te snijden, maar breed en sterk om de snijinspanning te weerstaan en de droge gezichten goed te scheiden. Het is noodzakelijk om de inspanning te concentreren op het handvat en alleen in geval van extreme weerstand te helpen met de andere hand, ook door op de achterkant van het lemmet te drukken. Maar pas op! Om rafelen van het deeg te voorkomen, moet de snede beslissend en goed gekalibreerd zijn, zonder glijdende bewegingen door het mes orthogonaal ten opzichte van het steunvlak te laten doordringen en met constante druk naar beneden te laten zakken. De snijder zal zijn actie op een evenwichtige manier moeten produceren, zodat het mes perfect horizontaal doordringt om te voorkomen dat de kaaspasta breekt aan het einde van de snede.

De halfharde: Welke kazen te snijden met dit mes: fontina, raschera, verse toma, emmenthaler, jonge asiago, Siciliaanse canistrato en alle kazen met vergelijkbare kenmerken. Hoe dit mes te gebruiken: de halfharde consistentie van de zuivelpasta vereist een handig, licht zwaar mes, zo gestructureerd dat de kaas droogt zonder wonden aan de snijwanden te veroorzaken, wat kan gebeuren met een mes met een breed en dik lemmet. Tegelijkertijd moet het mes in staat zijn om in de korst te snijden die in het algemeen duidelijker consistent is dan het interne deeg. Om deze reden is de vorm van het blad in het midden licht gewelfd en vormt het zichzelf als een penetrerende wig. Dit object kan met een korte transversale beweging in een zaag veranderen als de korst te sterk is. Hierdoor kan de snijder precies dezelfde druk gebruiken om schadelijke vormen van doorzakken van het onderliggende onderdeel te voorkomen. De druk die op het blad wordt uitgeoefend, moet daarom bescheiden zijn en loodrecht op het steunoppervlak worden bediend, waarbij onjuist buigen wordt vermeden.

Pastemolli: Welke kazen te snijden met dit mes: gorgonzola, mozzarella, robiole, quartirolokaas uit Val Camonica, murianengo, panerone en alle kazen met vergelijkbare kenmerken. Hoe dit mes te gebruiken: het lemmet van het mes voor zachte of zachte kazen moet het deeg snijden zonder eraan te kleven, waarbij de gedroogde gezichten op een duidelijke manier worden gescheiden zonder te buigen of te pletten. De snijder moet beslissend snijden, met een beweging die aanvankelijk schuin naar het steunvlak loopt, een draaipunt vormt op het uiteinde van het mes en de rest van het mes loodrecht op het steunvlak maar in roterende richting bedient. In de hypothese dat het deeg buitengewoon mals is, niet wil dat het wordt besmeurd met het mes en zichzelf vreselijk scheurt, zal ik een geheim uitleggen, maar vertel het aan niemand: bevochtig het mes met een vochtige doek, om wrijving te verminderen zoveel mogelijk en vergemakkelijken het glijden op het malse deeg.

De compact: Welke kazen te snijden met dit mes: dit type mes wordt over het algemeen gebruikt voor kazen met een zeer hoge en ronde kant, zoals tafel parmezaan, gerijpte pecorino romano, fiore sardo, siciliaanse canestrato, belegen castelmagno, gavoi en alle kazen met vergelijkbare kenmerken. Hoe dit mes te gebruiken: het is een mes dat perfect de reeks messen kan vervangen met amandelmes, gehaakte amandel, genageld hart, gebruikt om compacte, harde, korrelige of kalkachtige pasta te graveren en te splitsen. De punt moet op de korst worden geplakt en vervolgens met een gelijkmatige en sterke druk volgens de tekening van de rand van het mes wordt het deeg gesneden en komt het voorzichtig los.

Het trapezium: Welke kazen snijd je met dit mes: emmenthaler, provolone, canestrato uit Puglia, Siciliaanse pecorino, fossa di Sogliano kaas, zachte pecorino en andere harde en halfharde kazen, maar met hoge zijkanten en alle kazen met vergelijkbare eigenschappen. Hoe dit mes te gebruiken: vervangt de klokvormige, schop, omgekeerde kolf en emmentalvormige messen. Zijn functie is om harde of halfharde kazen vanaf de zijkanten te graveren door middel van hoog en vorm met een aanzienlijke diameter, of door plakjes die op de tafel verschijnen met min of meer vergelijkbare solide configuraties. De druk die door de snijder wordt uitgeoefend, is volledig geconcentreerd in het handvat en verticaal ten opzichte van het steunoppervlak om de pasta perfect loodrecht op de korst te drogen, helder en zonder vertraging volgens het principe geformuleerd door de heer Jean Francois Guillontin.

De spatel: Welke kazen snijd je met dit mes: alle zeer malse kazen om te smeren. Hoe dit mes te gebruiken: de spatel met een stalen mes, ook al is hij minder verfijnd dan de oude in bot of ivoor, is flexibeler en zachter en kan beter worden gebruikt voor het smeren van zeer zachte zuivelpasta's. We kunnen het ook als snijmes gebruiken, want ondanks dat het geen rand heeft, is het zo dun dat het kan snijden zonder enige kaassoort te breken.

De boog: Welke kazen te snijden met dit mes: stracchino, robiola, zachte taleggio, bossolasco, verse geiten, crescenza, ricotta van Romeins en Piacenza, seiras, verkoop van verse tomini en primo en alle kazen met vergelijkbare kenmerken. Hoe dit mes te gebruiken: in de arme boerenkantines van Noord-Italië was in een niet zo verre tijd polenta de hoofdmaaltijd. Om een plak te snijden, werd meestal een draad van touw of hennep of darm gebruikt, aan de twee uiteinden vastgemaakt met twee houten pinnen. Deze tool werd ook gebruikt om, wanneer er, en het was een groot feest, een stuk boter of een tometta van verse kaas of een seiras te snijden die zo het bescheiden eten meesterlijk op smaak brachten. Soms was er in plaats van de eenvoudige draad een geavanceerder hulpmiddel dat voortkwam uit de inventiviteit van een of andere herder. Het was een boog gevormd door een elastisch hout (wilg, hazelnoot, pruim of bies), gespannen door de draad, die zo een meer verfijnde snit mogelijk maakte en een bepaalde stijl gaf aan de bescheiden tafel van het huis. Ik dacht er daarom aan om de boog in zijn originele en onbekende gedaante voor te stellen als een eerbetoon aan de boerentraditie, aan de vele margari die hem gebruikten, omdat ik ervan overtuigd ben dat je een verse, artisanale tometta, een nog warme ricotta, kunt snijden met deze zo eenvoudige maar zo vernuftig als hij een atavistische en bijna opofferende ritus opnieuw voorstelt, zal hij de maitre coupeur ertoe aanzetten om een meer voorzichtige actie te ondernemen: de plak zal intensere smaken vrijgeven zodat hij in zijn maximale geur kan worden geproefd.

De bladen worden verkregen door lasersnijden uit platen van speciaal snijstaal wat een zeer hoge kwaliteit van het blad mogelijk maakt (fijne en geordende korrelgrootte zonder smeden). Gemaakt met een volledige tang, dwz het lemmet is uit één stuk dat het hele handvat kruist, ze hebben de oppervlakteafwerking van het satijnen lemmet. Volledig met de hand vervaardigd in kleine hoeveelheden en zonder taakverdeling, degenen die ze initiëren, maken ze af: op elk blad vindt u de initialen van de ambachtsman die ze heeft gemaakt.

De boeg is in biezen en gegalvaniseerd ijzerdraad het kan niet in de vaatwasser worden gewassen en een snelle handwas met onmiddellijke droging wordt aanbevolen. De warmtebehandeling omvat ook onderkoeling tot -80 ° C om maximale snijcapaciteit en duur te garanderen.
De versies met plexiglas handgrepen zijn vaatwasmachinebestendig omdat al onze plexiglas handgrepen een speciaal stabilisatieproces ondergaan waardoor ze vaatwasmachinebestendig zijn. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig snijstaal en kunnen alleen in de versie met plexiglas handvat in de vaatwasser, maar het is goed om geïnformeerd te worden over de mogelijke gevolgen:
1. De vaatwasser zorgt ervoor dat alle voorwerpen die erin worden gewassen, snel verouderen.
2. Hoe meer kwaliteitsstaal is, hoe minder roestvast ze zijn.
3. de messen kunnen gekleurd zijn met kleine roodachtige vlekken of grote blauwachtige halo's:
naar. indien laten uitlekken of drogen in de vaatwasser
b. als het na gebruik lange tijd vuil is
c. als het waswater rijk is aan ijzer
4. Goed handen wassen en zorgvuldig drogen na het wassen zijn het geheim om uw messen op hun best te houden
5. Handen wassen en onmiddellijk drogen zijn VERPLICHT voor messen met handgrepen van hoorn, hout of andere natuurlijke materialen.
6. Niet wassen met agressieve wasmiddelen of water bij temperaturen boven 60 ° C.

Maten:
- doorlopende messen


Email Newsletter
Nieuwsbrief