8 Tips voor Het Kiezen van Huisverwarming met Designradiatoren

Dit is de beste tijd om te kiezen om te vernieuwen uw verwarming thuis, vervangt de inmiddels achterhaald radiatoren en ze te vervangen door iets dat nu meer en meer populair in Europa, het wordt steeds verwarmde handdoek rails en elektrische of hydraulische radiatoren.

Deze elegante en verfijnde verwarmingsmethoden combineren 3 eenvoudige en onmisbare kenmerken: design, efficiëntie en innovatie.

De beste bedrijven en de meest gespecialiseerde ontwerpers en architecten proberen jaar in jaar uit hun hand bij het creëren van steeds innovatievere en originele verwarmingsoplossingen die grenzen aan het concept van kunstwerken. Viadurini, E-Commerce gespecialiseerd in de selectie van verwarmde handdoekrekken, is het eerste bedrijf dat de handdoekverwarmer in Italië en op de Europese markt aanbiedt.

Onder de verschillende behoeften die kunnen ontstaan ​​tijdens de renovatie van een appartement, blijkt het renoveren van je huis met decoratieve elementen die tegelijkertijd ook functioneel zijn.

Tip 1 - Wanneer moet u uw verwarmingssysteem renoveren of vervangen?

Het antwoord is simpel, altijd beter in de zomer. Absoluut het meest geschikte seizoen om aan het werk te gaan. In de zomer heeft u het onbetwiste voordeel dat u tijdens de renovatie geen last heeft van de kou en vooral met uitgeschakelde verwarming worden de werktijden verkort, waardoor ook arbeidskosten worden bespaard.

Tip 2 - Houd rekening met de grootte van het gebruiksgebied

Metingen zijn essentieel bij de beslissing om uw radiator te vervangen. Daarom raden we je aan om de exacte afmetingen te nemen van de ruimte waar de radiator komt te staan.
Omdat de radiatoren verschillende vermogensniveaus hebben, is er een soort elementaire grafiek gemaakt die je onmiddellijk kan laten begrijpen, op basis van de grootte van de kamer, hoeveel stroom je nodig hebt.

Kortom, het zal nodig zijn om het volume van de kamer te bepalen , het oppervlak (breedte x lengte) te berekenen en dit vervolgens te vermenigvuldigen met de hoogte.

Verder moet er op details gelet worden: of er wel of geen ramen zijn (ramen, openslaande deuren, dakramen, etc.). Bovendien zijn deze gegevens bij het berekenen van het thermische vermogen dat nodig is om de kamer te verwarmen, essentieel om de coëfficiënt te identificeren die vervolgens zal worden vermenigvuldigd met het volume van de behandelde kamer.

Tip 3 - Vanuit welke kamer moet je beginnen met het installeren van de radiator?

Omdat hij over esthetiek wil praten, is de radiator een onderdeel met een grote visuele impact dankzij zijn vele vormen en lijnen, dus wordt hij aanbevolen op plaatsen waar hij kan worden bewonderd, zoals eetkamers, woonkamers en badkamers.
 

Tip 4 - Waar plaats je de radiator?

Zelfs voor waar er regels zijn die bij voorkeur gevolgd moeten worden; voor een optimale opbrengst zou de beste plaats zijn op de muren die naar de buitenkant van het huis leiden als er zoiets is om de stromen van koude lucht die het huis binnendringen te verminderen en zo een betere opbrengst te garanderen.

 Tip 5 - Welke radiator moet ik kiezen?

 Voor deze vraag is er geen exact antwoord, aangezien elke situatie moet worden geanalyseerd, maar we kunnen in het algemeen advies geven.

 Er zijn veel versies op de markt, maar de meest voorkomende zijn:

 - buisvormige radiator

 - plaat radiator

 - verwarmd handdoekenrek met hoes.

 Wanneer het nodig is om veel vermogen te hebben, zijn modulaire radiatoren (buisvormig of vergelijkbaar) geschikt voor beter gebruik, omdat ze dankzij de modulariteit theoretisch   oneindige opbrengsten hebben en zich aanpassen aan de ruimtes waarbij ze kunnen rekenen op de verschillende hoogtes, dieptes ( aantal kolommen) en breedtes (aantal elementen).

 Heb je daarentegen weinig ruimte, kies dan voor een plaatmodel, die per oppervlakte-eenheid een hoger rendement hebben. Als u ten slotte een esthetische toevoeging aan de plaat   wilt geven, kunt u degenen kiezen met een speciaal ontworpen hoes.
Tip 6 - Hydraulische, elektrische of gemengde radiator?

In alle 3 de versies geeft de radiator het beste en is er geen echte categorie die de andere overwint. Elk past zich aan aan specifieke behoeften.
Om te kunnen kiezen, is het ideaal om te kiezen voor een radiator met gemengde werking , dat wil zeggen een radiator die zowel met water als in elektrische modus werkt. Mixed heeft als voordeel dat het zeer veelzijdig is, zeker in de tussenseizoenen, waar je met de cv-installatie uit kunt kiezen om de kamers in huis die kouder blijven, zoals de badkamer, (elektrisch) te verwarmen. Bovendien kan in goed geïsoleerde woningen een uitstekend thermisch comfort worden bereikt met een minimaal energieverbruik.

In het geval van loodgieters zullen de aansluitingen nauwelijks hetzelfde zijn als bij de oude radiator, omdat de vormen van de radiatoren vaak gevarieerd en ongebruikelijk zijn. Om deze reden is het essentieel om de ruimtes en afmetingen te kennen tijdens de renovatiefase, terwijl het voor de elektrische versies noodzakelijk is om een ​​geschikt stopcontact te plannen.

Tip 7 - Welk materiaal te kiezen?

De belangrijkste materialen zijn voornamelijk 3:

 • Gietijzer - Het schreef geschiedenis en wordt nog steeds op dit gebied gebruikt, het maakt de radiator zwaar maar heeft een hoog vermogen om warmte vast te houden, het negatieve is dat het langzaam opwarmt.
 • Aluminium - Materiaal dat voor iedereen steeds betaalbaarder wordt dankzij nieuwe goedkope verwerkingsmethoden. Het heeft een hoog thermisch rendement en meestal worden de modellen met een meer bepaald ontwerp met dit metaal gebouwd.
 • Staal - Hoogwaardig materiaal met uitstekende warmtecapaciteit.
 • Glas

Tip 8 - Wie moet er om installatieondersteuning vragen?

Ongeacht de keuze van de radiator, het is essentieel om de hulp in te roepen van professionals die de radiatoren op een schone manier zullen monteren. Voor de aansluiting van de leidingen en de doorvoer van warm water in de radiatoren moet u contact opnemen met een loodgieter . De tussenkomst ervan zal nodig zijn als de keteltechnologie of de thermohaardtechnologie wordt toegepast, vooral als het nodig is om de leidingen te vervangen door de nieuwste generatie materialen te gebruiken. In gevallen waar elektrische radiatoren worden gekozen, zullen deze worden uitgerust met een stekker die in de juiste stopcontacten kan worden gestoken.De infraroodstralers zijn ondanks het gebruik van elektriciteit uitgerust met veiligheidssystemen in overeenstemming met de wet, waardoor ze zelfs in badkamers, bij gootstenen of badkuipen kunnen worden geplaatst.

Bonustip: klik hier om onze exclusieve radiatorkeuzes te bezoeken.

Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief
 • Piva IT 04187360401
 • Tel.+39 0541-623760 (21 telefoonlijnen)
 • Maandag t / m vrijdag 8.30-17.00
 • Via del pino 21 - 47822
 • Santarcangelo di Romagna (RIMINI) Italy
 • info@viadurini.nl
 • +39 373 9005839 & SMS/WHATSAPP
 • De getoonde prijzen zijn inclusief BTW