Essence Japandi: waar design en sereniteit samenkomen

Meubels in Japandi-stijl zijn de perfecte belichaming van de harmonie tussen Scandinavische functionele eenvoud en Japanse minimalistische elegantie. Deze stijl onderscheidt zich door zijn 'less is more'-benadering, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit in plaats van kwantiteit en de keuze voor natuurlijke en ambachtelijke materialen, een principe dat Made in Italy en Viadurini ook zeer dierbaar is.

Onder interieurontwerpers zijn de kenmerken van de Japandi-stijl de afgelopen jaren duidelijker geworden. Hier is een kleine gids om u te helpen bij het kiezen van de beste meubelaccessoires.

Materialen en kleur Salontafel met rond blad van massief hout Made in Italy - Makino

Hout speelt in zijn natuurlijkheid, zowel in lichte als donkere tinten, een fundamentele rol, vergezeld van stoffen zoals linnen en katoen, die een gevoel van frisheid en comfort bieden . Deze elementen zijn gekozen vanwege hun vermogen om ontspanningshoekjes in huis te creëren die het lentelicht optimaal benutten . Het kleurenpalet is gebaseerd op natuurlijke kleuren, met een opening naar warme tinten zoals crème, beige en oker, maar ook naar accenten van groen en blauw in hun stoffige varianten.

Meubel- en decoracties

Het meubilair kenmerkt zich door de lage hoogte , eenvoudige lijnen en het gebruik van natuurlijke materialen. Het concept ‘less is more’ strekt zich ook uit tot accessoires, waarbij een voorkeur uitgaat naar kamerplanten die een vleugje levendigheid toevoegen. De afwezigheid van visuele rommel is van cruciaal belang, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan opslagoplossingen die objecten aan het zicht onttrekken en behouden blijven Woonkamerfauteuil bekleed met stof Made in Italy - Lilium de ordelijke en serene omgeving.

Filosofie en levensstijl

Naast het esthetische aspect weerspiegelt de Japandi-stijl een levensfilosofie gericht op rust , orde en harmonie met de natuur. Dit vertaalt zich in een huiselijke omgeving die het welzijn en de rust bevordert, waardoor open en lichte ruimtes worden versterkt. Elk meubelstuk heeft een specifiek doel zonder te overdrijven in overbodige decoraties. Het minimalistische ontwerp benadrukt strakke lijnen en een neutraal kleurenpalet, met af en toe een vleugje zwart om diepte toe te voegen.

De Japandi-aanpak, met de nadruk op strak design, natuurlijke materialen en een warme en gastvrije sfeer, sluit perfect aan bij degenen die waarden zoeken die een functionele levensstijl benaderen. De kwaliteit van Made in Italy en vakmanschap kunnen prachtig in deze stijl worden geïntegreerd door de selectie van meubels en decoraties die uitmuntendheid en aandacht voor detail weerspiegelen. Voor wie op zoek is naar een comfortabele en functionele woonsfeer, verrijkt met schoonheid en functionaliteit, vertegenwoordigt de Japandi een ideale stijlkeuze.

Viadurini raadt aan: Bezoek voor een perfecte woonkamer in Japanse stijl onze sectie gewijd aan zitbanken en laat u inspireren door de zachtheid van de stoffen en de golvende, omhullende lijnen van de vormen.

Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief