Glazen Tafels: 8 Redenen om voor Glas te Kiezen

8 redenen waarom je de voorkeur geeft aan glas als materiaal voor je tafel.

Glas wordt door alle tafelfabrikanten beschouwd als het modernste materiaal dat kan worden gebruikt, dit komt door het feit dat we in de collectieve verbeelding, als we aan een tafel denken, ons voorstellen dat deze gemaakt is van hout of smeedijzer. of in steen, alle solide en robuuste elementen; terwijl glazen tafels worden voorgesteld als delicate tafels, bijna om uit te stallen, moeilijk te positioneren als keuken- of eettafels en daarom elke dag bruikbaar zijn... is deze manier om glas als het belangrijkste materiaal van een tafel te zien volkomen verkeerd.

Dankzij moderne technologieën en de verschillende processen heeft glas in de loop van de tijd niets meer te sturen op het gebied van duurzaamheid enr obuustheid aan die van zijn voorgangers, waardoor je elk type ruimte in huis kunt inrichten, van de woonkamer tot de keuken; u zult kunnen genieten van de transparantie en visuele lichtheid van glas, vooral als het gaat om tafels, de elegantie en soberheid van dit materiaal is ongeëvenaard en dit ongeacht het type tafel waar we het over hebben, ook door de consoles en koffie tafels. wachtkamer.
Ongeacht de vorm, grootte, esthetiek en kenmerken die elk model kenmerken, een glazen tafel kan zich in principe nog steeds perfect aanpassen aan meerdere toepassingen en past perfect in elk type omgeving, ongeacht de inrichtingsstijl die hem kenmerkt: uiteraard afhankelijk van in dat geval zullen we kiezen voor totaal verschillende soorten tafels, maar toch verenigd door de aanwezigheid van glas.

Het belangrijkste kenmerk van glazen of kristallen tafels, waardoor ze bijzonder gewaardeerd worden, is precies de transparantie, die het licht weerkaatst en aangename effecten en contrasten creëert die alles helderder maken: tegenwoordig besteden we veel aandacht aan dit ding, ook omdat transparante meubelsverzwaar de ruimte niet , maar laat meer ruimte over aan de kamers, die bijna de neiging hebben te verdwijnen en zichzelf op te nemen als uiterst discrete aanwezigheden.

De Viadurini collectie biedt verschillende modellen glazen tafels en combinaties van blad en onderstellen, verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren, vormen en maten.


1 - Waarom kiezen voor glas voor eettafels

Een glazen tafel heeft de eigenschap veelzijdig te zijn en gemakkelijk aan te passen aan elk type meubel. Een design glazen tafel is een meubelstuk dat elke omgeving verfijnd en tegelijkertijd modern maakt. Verder maken de transparantie, de weerkaatsing van het licht en de kleurprojecties met een prismatisch effect de tafel tot de hoofdrolspeler van de omgeving. Ten slotte is een glazen tafel stevig en stootvast, wordt hij niet beschadigd door hitte en krast hij niet snel in vergelijking met een delicatere houten tafel.

2 - Een glazen tafel is ook geschikt voor in de keuken

Het plaatsen van een glazen tafel in de keuken kan een optimale keuze zijn, vooral als het een woonkamer is. De twijfel die velen erover vragen, betreft vooral de netheid, gezien de locatie. Glas heeft een unieke bijzonderheid die het onderscheidt van metaal, hout of keramiek, namelijk dat het herhaaldelijk kan worden gereinigd met elk wasmiddel, zelfs zeer agressief, waardoor het vanuit hygiënisch oogpunt absoluut steriel is.

3 - De vorm van de glazen tafel: rechthoekig of rond

Uitgaande van het feit dat de vorm nauw verbonden is met het type omgeving waarin u de tafel wilt plaatsen en dus gekoppeld is aan de beschikbare ruimte.
Over het algemeen kan een ronde tafel in een kleinere ruimte worden geplaatst. Het kenmerk van rond zijn, in feite, geeft harmonie aan de omgeving en zal optisch groter zijn. Integendeel, een rechthoekige glazen tafel is meer geschikt voor een grote ruimte, waar hij zijn juiste plek kan vinden om volledig tot zijn recht te komen.
Dit zijn slechts ideeën die niet noodzakelijk gevolgd hoeven te worden, maar we kunnen met zekerheid zeggen dat de vorm absoluut niets verandert aan de kenmerken van de tafel.

4 - Stijlcombinaties met een glazen tafel

Normaal gesproken wordt een glazen tafel geplaatst of geassocieerd met een modern en eigentijds meubel, maar door zijn befaamde veelzijdigheid is hij te combineren met elk type stijl. Het geeft de omgeving een verfijnde en unieke sfeer, waardoor je optisch kunt spelen met contrasten van licht en kleuren. Probeer het eens in een woonkamer met een klassieke smaak te plaatsen, het geeft die chique touch aan alle meubels. Of probeer het te combineren met andere materialen om het ultramoderne effect te verzachten.
In de praktijk is het transparant, als een spons van stijlen, het weerspiegelt de stijl die het omringt, waardoor het perfect aanpasbaar is.

5 - Tafel in extra helder of gerookt glas

De keuze voor extra helder of gerookt glas hangt af van zowel de persoonlijke smaak als het type meubel, omdat de twee kleuren kunnen worden aangepast aan elke ontwerpcontext. Een aspect om rekening mee te houden zou de mate van helderheid in de omgeving kunnen zijn. Als de kamer klein en donker is, verdient het de voorkeur om een ​​tafel van extra helder glas te kiezen, integendeel, als de kamer groot en licht is, kan de keuze op een tafel van rookglas vallen.

6 - De veiligheid van een glazen tafel

Er zijn verschillende technologieën die glas nog sterker en veiliger maken dan andere materialen. Temperen is een proces dat de weerstand tegen stoten en hitte vijf keer verhoogt in vergelijking met gewoon glas.
Stratificatie of laminering is een proces waarbij een zeer dunne plastic film tussen 2 glasplaten wordt geplaatst. Op deze manier is het glas resistenter en blijven de glasscherven in geval van breuk aan elkaar gelijmd, zodat ze niet verspreid worden en mensen gewond raken. Bovendien zijn de door Viadurini geselecteerde tafels ontworpen met behulp van dikke glasplaten, van 12 tot 20 millimeter, die een zeer hoge structurele sterkte bieden.

7 - De glazen tafels worden langer

In de Viadurini-collectie zijn er modellen van uitschuifbare glazen tafels, evenals die van hout of metaal. In feite denken we heel vaak dat glazen tafels niet geschikt zijn om te worden uitgerekt omdat ze te delicaat zijn. Integendeel, moderne fabricage- en verwerkingstechnieken hebben het mogelijk gemaakt om uitschuifbare glazen tafelmodellen te creëren en te produceren die aan de behoeften van velen zouden voldoen.

8 - Eenvoudige reiniging van het glas

Een glazen oppervlak schoonmaken is makkelijker dan je denkt. Voor veel mensen is deze factor een groot obstakel bij het kiezen van een glazen tafel, uit angst dat deze strepen blijven of krassen veroorzaken. Gebruik voor de dagelijkse reiniging een microvezeldoek die is bevochtigd met water, alcohol of een speciaal glasreinigingsmiddel en wrijf over het oppervlak. Voor een grondigere reiniging, bijvoorbeeld om koffie, wijn of andere resten te verwijderen, kun je een vloeibare ontkalker gebruiken of zelfs bleekmiddel verdund met water. In plaats daarvan is een kleine truc om de vorming van de typische halo's te voorkomen, het glas onmiddellijk na het reinigen te drogen met een droge katoenen doek. Op gerookt glas is het effect van halo's over het algemeen veel minder zichtbaar.
 
Bekijk hier onze collectie glazen tafels.
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief