Hoe Creëer je een Perfecte Woonkamer? Het Woord aan de Interieurontwerper Luca Riccardo

Persoonlijke smaak en mode zijn factoren die gekoppeld moeten worden om persoonlijke en trendy ruimtes te creëren. Even belangrijk is om rekening te houden met de beschikbare ruimte, de inrichting die we hebben, de stijl van het huis, de kleuren ... en het budget! In ieder geval is ons doel om de ruimtes te exploiteren en omgevingen in te richten die uitnodigend zijn.

Maar hoe kunnen we onze ruimtes inrichten zonder iets te vergeten en harmonie creëren tussen alle omgevingen?

We vroegen het aan binnenhuisarchitect Luca Riccardo.

Waar ben je in gespecialiseerd?

Bij het interieurontwerp van privéwoningen. Mijn hoofdtaak is interieurontwerp bij 360 °: materiaalkeuze, kleuren, indeling van meubels en ruimtes, kortom alles wat met het interieur van het huis te maken heeft. Ik bestudeer de omgeving en ontwikkel een project vanuit alle gezichtspunten met behulp van de technologie van 3D-renderingtekeningen. Dankzij het feit dat we nu elke dag internet gebruiken, stel ik al enkele jaren voor om ook op afstand online te werken in heel Italië met uitstekende resultaten. Voor de werken in mijn omgeving volg ik daarentegen ook de realisatie voor het geval de klant dat wil.

Waar begin je met het vernieuwen van je ruimtes?

Allereerst moet je veel informatie krijgen, op internet, met tijdschriften of anderszins, om een ​​idee te krijgen van wat je zou willen. Naar mijn mening staat persoonlijke smaak voorop, mode of de ideeën van anderen mogen zeker niet verwaarloosd worden, ze zijn goed als advies. Om deze reden is het om ruimtes te renoveren belangrijk om een ​​project te maken om de omgevingen als geheel te bestuderen, om een ​​verbinding tussen de omgevingen zelf te creëren en een algemene visie te hebben op wat je wilt doen, en meestal vertrouwen we hierop. een professional die ook kan adviseren.

Wat is de huidige trend in de stofkeuze? Fluweel of Schotse ruit?

Voor mij is de trend van het moment op het gebied van stoffen niet fundamenteel, maar wat het leukst is en wat degenen die in huis moeten wonen zich het meest hun eigen voelen. De markt biedt veel soorten stoffen, zeker fluweel speelde dit jaar een belangrijke rol.

Hoe de omgeving te transformeren met behulp van uitgeruste wanden? Hoe maak je ze functioneel en fascinerend?

Het is zeker belangrijk om de behoeften te begrijpen van degenen die in het huis moeten wonen in termen van functionaliteit, je kunt een uitgeruste muur maken met een grote boekenkast, of meer belang hechten aan het deel van de containers, of misschien een minimale stijl. Je kunt alles fascinerender maken door op de achtergrond te spelen (een bepaalde muurkleur, behang of iets anders) en misschien door wat lichten te integreren.

Welk meubelstuk zou je nooit opgeven?

Ik zou nooit een tapijt in de woonkameropgeven, het is veel meubilering en verwarmt de omgeving. Ik zie dat je er allerlei hebt in je e-commerce; moderne, klassieke, retro en vintage tapijten. Om dezelfde reden, in dezelfde omgeving, zelfs een vloerlamp als de mogelijkheid bestaat.

Waar komt uw online interieurontwerp vandaan?

Het is ontstaan ​​uit de wens om een ​​professionele service aan te bieden die in het collectieve ideaal slechts voor weinigen is (zoals de naam van de site zegt "Decorateur voor iedereen"), dankzij de lage kosten vanwege het feit dat online werken Ik hoef geen grote beheerkosten te betalen maar alleen mijn tijd, zonder het comfort van de klant te onderschatten die alles doet terwijl hij thuis lekker op de bank zit.

Werkt dit type service op afstand?

Jaren later moet ik ja zeggen, natuurlijk stopt mijn werk bij het project en advies, de opdrachtgever moet dan zelf zijn best doen om alles te bereiken, maar dankzij een gericht project weet hij nu al te bewegen met precieze ideeën en zonder verspilling van tijd.
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief