Hoe een Ontwerpbureau Inrichten? Het Advies van Della Rovere!

Steeds meer interieurarchitecten zetten zich in voor het inrichten van openbare ruimtes en trendy kantoren. De focus ligt niet alleen op het huis; het kantoor wordt de spiegel van zijn merk, zijn eigen verhaal. Daarom is het belangrijk om een ​​verfijnd en elegant meubilair te kiezen dat de essentie weerspiegelt. Bureaus, stoelen, bureaustoelen, receptiebalies en moderne rekken zijn gemaakt in elegante en essentiële vormen en met functionele materialen, die tegelijkertijd licht en stevig zijn.

Laten we in het interview met Roberto Forni - de oprichter van het bedrijf Della Rovere - de nieuwste trends van 2018 ontdekken om glamoureuze en moderne ontwerpbureaus in te richten.

Della Rovere: een naam, een verhaal. Vertel ons iets over jezelf en waarom ben je leider geworden op het gebied van kantoormeubilair?

Een persoonlijk verhaal is een fundamenteel element dat het mogelijk maakt om sommige aspecten van het leven van een bedrijf te begrijpen: dat komt omdat het het karakter en de somatische eigenschappen weerspiegelt van de mensen die het in de loop van de tijd hebben opgericht en ontwikkeld. Dankzij mijn vader heeft mijn familie 44 jaar geleden het oorspronkelijke bedrijf FBL opgericht. 40 jaar lang heeft dit bedrijf woon- en slaapkamermeubels gemaakt. Die producten waren over de hele wereld verkocht. Dezelfde oprichter, 26 jaar geleden, had de intuïtie om een ​​nieuwe 'realiteit' te openen in de sector kantoormeubilair: het bedrijf Della Rovere. Een nieuwe lijn die volledig werd overgelaten aan het management van de jongeren, ondergetekende, die op dat moment pas 22 jaar oud was.

De term 'leider' is altijd moeilijk uit te leggen. Leider in wat, als er geen spel is zoals in een sportwedstrijd? Della Rovere voelt zich eigenlijk een leider, omdat het een originele identiteit wilde creëren, vooral op het gebied van design en innovatie. Ik vertel mijn technici en mijn ontwerpers graag dat ze mooie dingen moeten maken: er is geen prijsverschil tussen ze mooi of lelijk maken!
Ze moeten tegelijkertijd mooi en functioneel zijn. We creëren kantooromgevingen voor het welzijn van werknemers en daarom mogen deze aspecten in onze collecties nooit ontbreken.

Wat is jouw concept? Hoe zou je jezelf definiëren?

Bij Della Rovere omschrijven we onszelf graag als een "bedrijf dat zich toelegt op originaliteit". Een zinvolle zin die ik graag met mijn team deel, is "degenen die de anderen volgen, zullen nooit op de eerste plaats komen". Dit kan er natuurlijk toe leiden dat je fouten maakt, maar origineel zijn kan zeer bevredigend zijn. Bovendien denk je dat duizenden mensen werken dagelijks aan onze bureaus, geeft ons een enorme voldoening!

Moderne kantoren laten steeds minder ruimte voor strengheid, ten gunste van een meer informele ontwerpomgeving. Hoe plaatst u uw inrichtingsaccessoires in nieuwe werkcontexten? En hoe zit het met meer traditionele?

Het concept van werkomgeving kan de collectieve verbeeldingskracht vaak overbrengen naar een aseptische omgeving. Sommige architecten hebben de neiging om werkplekken te creëren met de "liniaal" en geven de voorkeur aan "rechte lijnen", zonder rekening te houden met het feit dat we meer uren op kantoor doorbrengen dan die we thuis doorbrengen. Een architect zou in die omgevingen moeten werken en de functionaliteit moeten evalueren en geluidsisolatie, naast design. Waar mogelijk biedt Della Rovere alternatieve oplossingen die helpen om een ​​"organische" omgeving te creëren waar niet alleen lijnen, maar ook rondingen en ergonomie zijn. De samenwerking met beroemde architecten zoals Karim Rashid of Andrea Stramigioli Een paar van onze collecties, zoals Legodesk en eKompi, drukken de filosofie uit die erachter zit. Uw kantooromgeving kan de uitwisselbaarheid op elk moment wijzigen zonder de aanwezigheid van installateurs; elke dimensie van alle elementen "loopt" op 80-40-160 cm! Veelvouden die zonder beperkingen met elkaar verbinden en met de lichtheid die nodig is bij het creëren van verschillende omgevingen.

Hout, een materiaal met een tijdloze charme, is het meest gebruikte materiaal voor uw accessoires. Welk productieproces volgt u om de duurzaamheid en kwaliteit van uw producten te waarborgen?

Hout is helaas een materiaal geworden dat te kostbaar is voor de natuur. Della Rovere gebruikt gerecycled afvalhout om mooie en ecologische kantoormeubelen te creëren, met een maniakale zorg voor wat betreft de milieucertificeringen. Op deze manier produceren we meubelen die een integraal onderdeel worden van de natuur. Degenen die aan een Della Rovere-meubel werken, kunnen zich comfortabel voelen, zowel voor hun eigen gezondheid als voor de gezondheid van de wereld om hen heen.

De aandacht en de studie die uw architecten en ontwerpers hebben, valt niet te ontkennen. Van welke stijl en mode haal je inspiratie?

Della Rovere heeft altijd de samenwerking gezocht van architecten die nog nooit in de wereld van kantoormeubilair hebben gewerkt, om een ​​frisse en open geest voor nieuwigheid te hebben, die noodzakelijkerwijs moet worden geassocieerd met de functionaliteit die ons onderzoeks- en ontwikkelingsbureau probeert over te brengen naar de architect. Ik zou de stijl waar we ons door laten inspireren definiëren met het adjectief: "dellaroverino", wat betekent dat elke collectie een gevoel van vertrouwdheid heeft met de andere, juist omdat ze in een unieke context leven en ze noodzakelijkerwijs met elkaar verbonden moeten zijn. Niettemin hebben ze allemaal een speciaal project en een unieke filosofische gedachte.

Wat worden je volgende projecten?

Zoals hierboven vermeld met een snufje trots (hoewel nederigheid een van onze kenmerken is), heeft Della Rovere altijd unieke projecten gemaakt die 1 tot 18 maanden nodig hebben voor de productie. Imitatie - om niet te zeggen kopiëren - duurt 5 minuten. We laten liever een sluier van mysterie achter op onze nieuwe projecten. We raden echter onze nieuwste directionele collectie aan, BiQuadro genaamd, die u op onze website kunt vinden.
Ontdek de volledige Delle Rovere-collectie te koop voor een gereduceerde prijs op onze website!
 
Email Newsletter
Nieuwsbrief