Praktische en Decoratieve Keukenmessen met Berti Coltelleria Exclusive Viadurini

Viadurini werkt samen met een historisch bestek waarvan de geschiedenis begint in 1895 met een familiebeheer en een ambachtelijke productie van hoogwaardige messen. In de loop van de tijd hebben messen nooit opgehouden voldoening te geven. Waren ze vroeger in feite uitsluitend op Sicilië en Calabrië verkocht, tegenwoordig bogen hun producten op een internationale handel; er zijn minstens 40 landen in de wereld die messen waarderen.

Een productie die tot doel heeft " de puurste traditie terug te winnen en nieuwe producten te ontwerpen ". Daarom is er veel aandacht voor detail, zowel bij het maken en ontwerpen van nieuwe modellen als bij de verwerking ervan. Jaarlijks worden er ongeveer 20.000 stuks geproduceerd, waarvan ongeveer 50% bestemd is voor het buitenland.

Laten we dus samen met Andrea Berti, eigenaar van het bedrijf, enkele curiosa ontdekken over hun producten en hoe je een goed keukenmes herkent .

Wat is uw vlaggenschipproduct? En de best verkochte?

Ons best verkopende product is zeker Convivio Nuovo, een tafelmes dat in 1997 is geboren en het resultaat is van een retro-innovatiebewerking van een oud mes (jaren 30 - 1900) typisch voor Scarperia. Het kenmerkt zich door een sterke innovatie in het materiaalgebruik en een innovatief design waardoor het prettig in gebruik is.

Hoe herken je een uitstekend keukenmes?

Een mes is niet op het oog te beoordelen: de kwaliteit is terug te zien in de 30 jaar na aankoop. Een goede evaluatiemethode is echter om de details, de afwerkingen, de aangenaamheid van de gewichtsverdeling, de ergonomie van het handvat en het esthetische aspect te observeren: als de fabrikant voor deze details heeft gezorgd, heeft hij de kwaliteit van het zwaard. Meer technische evaluaties zijn mogelijk (al dan niet gesmeed mes, type slijping, enz.), Maar vereisen vaardigheden die de specialisten in de sector normaal gesproken hebben.

Welke set messen zou je aanraden om altijd in de keuken te hebben staan?

Voor "Italiaans" koken kunt u beschikken over minimaal drie messen tot wel 20 verschillende messen.

De eerste drie die u moet kopen (essentieel) zijn:
  1. De carver (bij voorkeur 22-25 cm.)
  2. Het rechte schilmesje (11 cm.)
  3. Het broodmes (de enige die een zaag heeft)
Na deze fundamentele messen kunnen we onszelf uitleven in het kopen van messen voor specifieke sneden (ham, groenten, uitbenen, enz.) Die de taak hebben om snijhandelingen te vergemakkelijken, vooral voor degenen die geen professional zijn in de keuken.
Ontdek op onze website de volledige collectie van Berti Coltelleria Exclusive Viadurini!
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief