Inrichtingstrends voor Hotels en Cafés: tussen Ecodesign en Duurzaamheid

Zoals elk jaar worden ook dit jaar de interieurontwerpers die zich bezighouden met de inrichting van contractruimtes, zoals hotels, cafés en restaurants, geconfronteerd met nieuwe trends om te volgen en klanten tevreden te stellen. Maar wat zijn de populairste woontrends van 2023?

Meest modieuze meubelstijlen

Elk hotel, elk café en restaurant heeft zijn eigen identiteit en kenmerken en daarom is het belangrijk dat het zich onderscheidt van de anderen door zijn bijzonderheid. Desondanks zijn er een aantal stijlen die naar voren zijn gekomen als hoofdrolspelers van de trends van dit jaar.

Stilte glamour

Zachte kleuren en tinten, de beige en grijze paletten worden veel gebruikt, verlevendigd door andere nuances en door de glans van glanzend metaal met een metallic effect. De glamoureuze stijl wordt ook gekenmerkt door de keuze voor opzichtige kroonluchters die vanaf het plafond de kamer helderder en eleganter maken, te combineren met het gebruik van marmer en fluweel voor de rest van de inrichting. Als u daarentegen de art deco- stijl wilt herscheppen, kunt u overboord gaan met goud, zowel in de objecten als in de afwerking van de meubels om een ​​meer opzichtige toets te geven.  


Scandinavische stijl

De tweede meest trendy stijl voor de inrichting van hotels en pubs is ongetwijfeld de Scandinavische stijl. Gekenmerkt door  overwegend lichte tinten, zoals pastelkleuren en kleuren die aan de aarde herinneren. Het contrast  tussen  zwart en wit wordt meestal gebruikt om hoeken van de kamer te accentueren. De andere kleuren in het Scandinavische stijlpalet zijn natuurlijke kleuren zoals beige of groen. Een essentieel meubelstuk zijn de zachte fauteuils en de kleine tafels in licht hout die herinneren aan de elegantie en minimalistische stijl die typerend is voor de Scandinavische landen. 


 

Stedelijke jungle

Een stijl die herinnert aan de terugkeer van de natuur als hoofdrolspeler, zelfs in stedelijke omgevingen, is de urban jungle.
Deze stijl ontwikkelt zich in 2017 wanneer Pantone groen de titel van kleur van het jaar toekent. Deze beslissing dwingt interieurontwerpers om natuurlijke elementen, zoals planten en bloemen, in te voegen in de contractruimtes van de stad. 
Dit ontwerp is geïnspireerd op de hippiecultuur van de jaren 70 door aan te sluiten bij de ecologische cultuur die de laatste jaren sterk is opgekomen.

This overview of the different types of styles present among this year's trends demonstrates that there is a greater predilection and attention to the ecological aspect even in the choice of furnishings. 

 

Trendy materials

The eco-friendly aspect  and respect for the environment also become central in the choice of materials with which the furnishings are made. Among the most chosen we find  stoneware, customizable and resistant, and polyethylene.

Thanks to its elegance and resistance, stoneware is used above all for the furnishings of the outdoor spaces of hotels and clubs. Polyethylene the result of a process of revaluation and optimization of plastic waste, allows you to choose a production approach that is aware and attentive to environmental issues.

 


 

Trendy proposals among the Viadurini collections

Viadurini hanteert een milieuvriendelijke benadering en verbindt zich ertoe om in haar collectie de aanwezigheid van producten te garanderen met kenmerken die zo duurzaam mogelijk zijn. Zo zijn er in de Viadurini Lighting collectie tal van voorstellen voor de buitenverlichting van uw luxe hotel gemaakt van gerecycled materiaal.

Voor uw pubs en clubs op het strand  biedt Viadurini Living  prachtige barbalies met of zonder LED-verlichting om de werkplekken te verlichten. Ze zijn volledig gemaakt van gerecycled polyethyleen en vertegenwoordigen de schoonheid en functionaliteit van het eco-design Made in Italy.

Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief