Viadurini in the Garden: Trends Voor Lente en Zomer 2023

In deze tijd van het jaar met de komst van mooie dagen en stijgende temperaturen groeit bij ons ook het verlangen om tijd buiten door te brengen op de veranda of in je eigen achtertuin. Dit jaar laten we je de trends zien om de buitenruimtes van je huis te decoreren.

Rotan: materiaal van het jaar

Niet iedereen kent zijn geschiedenis en zijn kenmerken, maar velen raken gefascineerd door dit kostbare natuurlijke vezelmateriaal.

Geschiedenis van natuurlijke vezels 

Rotan is geboren in Zuidoost-Azië en behoort tot de familie van Calameae, het is een natuurlijke vezel die wordt verkregen door de verwerking van sommige soorten klimpalmen. Deze bijzondere plantaardige vezel heeft een vochtige omgeving nodig en een extreem zure grond, die vooral te vinden is in de bossen, waar hij overvloedig groeit.
Afkomstig van een klimpalm, klimt hij overal en berooft hij de bomen vaak ook van licht, vandaar dat het periodiek oogsten van dit materiaal bijdraagt ​​aan het verbeteren van de kwaliteit van het ecosysteem.
Een ander merkwaardig feit over zijn geschiedenis is het feit dat stot 1700 werd dit specifieke materiaal alleen door inheemsen gebruikt om vlotten te bouwen. Pas later begon de grote export van deze vruchtbare vezel voor de Aziatische bevolking, hoewel we in Italië tot 1940 zullen moeten wachten op zijn verschijning.
 


Kenmerken van rotan als materiaal

Wordt gebruikt bij de productie van veel decoratiemeubels, zoals stoelen, poefs of  fauteuils voor buiten. Rotan kwam ons leven binnen en schonk ons ​​een vleugje exotische stijl.
Er zijn veel voordelen van dit materiaal: het is een lichte en kneedbare grondstof , perfect voor de productie van meubels; het is bestand tegen schimmel, zelfs als het wordt aanbevolen om het regelmatig te onderhouden om achteruitgang te voorkomen; het is biologisch afbreekbaar, het gebruik ervan vertegenwoordigt in feite een ethische en verantwoorde keuze.

Adviezen over het gebruik van rotan in huisdecoratie

Als u een veranda, een terras of een grote achtertuin heeft, mag een rotan meubelstuk niet ontbreken: het kan een salontafel, een stoel of een buitenfauteuil zijn, het zal onthullen dat het de meest geschikte keuze is om elegantie te schenken. aan de atmosfeer. Als alternatief voor de losse meubels, als dit materiaal je echt fascineert, heb je de kans om een ​​rotan woonkamer te kiezen en een exotische ontspanningshoek te creëren. In de collectie van Viadurini in the Garden vind je een aantal goede voorstellen.  

Etnische stijl voor buiten

Tussen de decoratietrends van het volgende jaar en passend bij het materiaal waar we het over hadden, is er de etnische stijl. Gekenmerkt door sterke en beslissende kleuren zoals rood, oranje of bruin die worden gebruikt in tegenstelling tot meer neutrale kleuren zoals wit of ecru, verwelkomt deze stijl alles wat uit Afrika en het Oosten komt, inclusief materialen.

De onmisbare eigenschap om in perfecte etnische stijl te decoreren, is het vermogen om verschillende kleuren, stoffen en meubelaccessoires te combineren die moeilijk te combineren lijken, maar die de omgeving er erg uitnodigend uit laten zien.
Wat stoffen betreft, is het ideaal om te focussen op grondstoffen, zoals linnen . In de Viadurini Textile Collection is er een brede selectie elegant en verfijnd huishoudlinnen gemaakt van natuurlijk linnen, hennep of katoen.
Met de inrichtingsaccessoires daarentegen kun je spelen door meubels van made with te combineren verschillende materialen zoals hout, bamboe of rotan. Het effect zal een exotische en verfijnde stijl zijn.

Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief