Een Nieuw Licht Verlicht Viadurini!

Viadurini werkt samen met de beste Italiaanse bedrijven in de meubelsector. Elk product dat wij voorstellen is verfijnd en uniek. We willen alleen het beste voor onze klanten. Daarom zijn we op zoek naar handwerkproducten die niet in massa worden geproduceerd.

Una Nuova Luce Illumina Viadurini!Vandaag willen we met u praten over een product op maat gemaakt voor ons, met een dubbele grootte in vergelijking met zijn normale productie, door het bedrijf Leucos, gekozen om een elegante en unieke touch te geven aan de ingang van ons bedrijf: de Acqualuce-hanglamp.
 

Leucos: toonaangevend bedrijf in glasverlichting

Leucos is een bedrijf opgericht in 1962 in de buurt van Venetië, waar vakmanschap altijd kunst is geweest. Het belangrijkste materiaal dat in hun collecties wordt gebruikt, is glas, de perfecte synthese van de lokale traditie die dankzij design snel de grenzen overschrijdt. Zelfs ontwerpers erkennen Leucos als een innovatielaboratorium. De bedrijfsgeest wordt onderzoek, experimenten, interpretatie genoemd en evolueert voortdurend. Ontwerp, materialen, technieken, technologieën beheerd door buitengewoon menselijk kapitaal bouwen al snel het winnende karakter van dit Italiaanse bedrijf op. Een mijlpaal in de sector van de decoratieve glasverlichting dankzij het vermogen om verschillende hedendaagse productie- en creatieve mogelijkheden te verkennen.

Acqualuce Hanglamp: een ontmoeting tussen kunst en Murano-glas.

De prachtige Acqualuce kroonluchterhanger, door ons gekozen om ons bedrijf een warmte en een magische sfeer te geven, wordt gekenmerkt door bochtige vormen en is handgemaakt door bekwame ambachtslieden die Muranoglas bewerken. Het fascinerende ontwerp is geïnspireerd op de oneindig kleine spatten van licht en kleur van een fontein die onder de zon wordt verlicht en is ontworpen enUna Nuova Luce Illumina Viadurini! gemaakt door ontwerper Diego Chilò.

Majestueus en elegant, het heeft een vierkante basis met een zijkant van 140 cm, waaruit de geblazen glazen elementen met dunne ribben verlicht door LED's voorzichtig naar beneden komen. De totale hoogte van de kroonluchter is 220 cm. Elegant en gastvrij is het licht dat deze LED's verspreiden door het rode en transparante glas dat de hele kroonluchter vormt die we hebben gekozen. Maar vergeet niet dat deze lamp zich ook leent voor aanpassingen in kleuren en maten.
 

Het genie achter de glazen kroonluchter: biografie van Diego Chilò

Diego Chilò werd geboren in Thiene op 2 december 1957, studeerde enkele jaren aan het Universitair Instituut voor Architectuur in Venetië en is sinds 1984 betrokken bij de bouw en industrieel ontwerp. In 2007 werd zijn project Lapis gerapporteerd tijdens de Innovation and Design Award op LivinLuce EnerMotive in Milaan. In 2013 wint Acqualuce, de lamp ontworpen voor Leucos, de Good Design Award Lighting van het Chicago Athenaeum.

Muranoglas: kwaliteit, schoonheid, design maar ook geschiedenis!

De Acqualuce-kroonluchter werd geproduceerd met een prestigieus en zeer beroemd glas: Muranoglas.

Ambachtelijke traditie en geUna Nuova Luce Illumina Viadurini!avanceerde industriële technieken, handmatige vaardigheden en technologie, zijn de combinatie die eeuwenlang de Italiaanse traditie van glasmaken heeft gekenmerkt en versterkt. Een luxesegment synoniem met Italiaanse stijl, de kunst van het glas maken in Murano, Venetië, wordt nu over de hele wereld geëxporteerd, maar heeft nog steeds zijn steunpunt in het kleine Venetiaanse eiland waar de glasfabriek in de 8e eeuw isUna Nuova Luce Illumina Viadurini! ontstaan.

Er wordt aangenomen dat de creatie van glazen objecten dateert uit het oude Egypte en tot de Romeinen is gekomen om adellijke huizen te sieren, maar vele eeuwen moeten voorbijgaan, dankzij Arabische en Aziatische invloeden, ontwikkelde het zich tot een echte kunst. En dit gebeurde in Venetië toen Murano werd gekozen als een drijvende fabriek om brand op land als gevolg van het glasverwerkingsproces te voorkomen.

Murano is nog steeds de thuisbasis van ambachtelijke workshops waar kunstenaars glas bewerken voor massamarketing, maar ook om originele en unieke werken te maken, vooral in het nabootsen van edelstenen.

Klik hier om de fantastische verlichtingsproducten gemaakt met authentiek Muranoglas te bekijken.

  
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief