15-20 Minuten om de Kookplaat en uw Barbecue Schoon te Maken

Hoe de barbecue na gebruik schoon te maken

De vuurpot en de kookplaat blijven vele uren heet, dus wees voorzichtig.

Eenmaal gebruikt kunt u het vuur doven met water, of het op natuurlijke wijze laten doven. Embers kunnen meer dan 24 uur meegaan . Plaats de ABS-afdekking of de integrale afdekking niet over de kookplaat.

Kookplaat schoonmaken

Tijdens gebruik wordt het geolied gehouden en tijdens het koken ontdaan van voedselresten door het oppervlak met een spatel te schrapen en het verwijderde residu in het vuur te duwen.

Als het koken klaar is, spreidt u het oppervlak van het nog hete oppervlak goed uit en verwijdert u vuil en afzettingen.

Met een koude plaat opnieuw schrapen en de hele bovenkant inclusief de zijrand wrijven met staalwol (hetzelfde voor de COMBI, de SMOKER en accessoires).

Smeer de hele bovenkant en de rand nogmaals in met olijfolie zodat het oppervlak niet in contact blijft met lucht en water.

Het wordt sterk aanbevolen om, eenmaal afgekoeld en goed schoongemaakt, de bovenkant te bedekken met de COVER in ABS of met volledige dekking van de hele barbecue. Als de kookplaat niet voldoende wordt beschermd, heeft deze de neiging te roesten, waardoor het volgende gebruik wordt gedwongen om het te borstelen met een boormachine en een staalborstel.

Het legen van de as

Voor elk gebruik moet de resterende as worden verwijderd (wacht 1 volledige dag totdat de sintels zijn uitgedoofd).

Het kan met een spatel rechtstreeks uit het gat van de kookplaat worden verwijderd en als er resten achterblijven, door de bodemdeur te openen, zal de as naar beneden vallen - plaats er dan een bak onder om het op te vangen = open nooit de deur door eraan te trekken wanneer deze in werking is , de sintels vielen op het hout eronder en konden vlam vatten.

Eenmaal schoongemaakt, plaatst u de deur op de juiste manier (deze heeft ook een veiligheidsfunctie om te voorkomen dat de sintels op het onderliggende hout vallen tijdens het branden).

De vuurpot is gemaakt van cortenstaal, dus na verloop van tijd zal het een natuurlijke oxidatie van het staal creëren die het beschermt , tenzij het is besteld metde oxidatie- en blokkeerbehandeling daarvan, in dat geval is er veel minder kans op vuil worden door het aanraken van het geoxideerde oppervlak.

Ontdek onze 3 topbarbecues met houtgestookte vuurpot:
1 - GIORGIONE

2 - HEINZ
3 - FERRAN
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief