Stoelen in Polypropyleen: de Belangrijkste Redenen om voor dit Plastic Materiaal te Kiezen


Polypropyleen stoelen: waarom kiezen voor dit materiaal voor de stoelen?

In de afgelopen jaren, polypropyleen stoelen hebben steeds meer een centrale plaats als opgedaan een inrichting element in woningen, in toenemende mate geïntroduceerd als outdoor en indoor meubelen , gezien hun duurzaamheid en weerstand,

alvorens verder te gaan met de reden waarom kiezen voor een stoel in dit materiaal, is het beter om uit te leggen wat polypropyleen specifiek is.

Wat is polypropyleen?

Polypropyleen werd ontdekt door de experimenten van de Italiaanse ingenieur Giulio Natta en de Duitse chemicus Karl Ziegler, waarvoor ze in 1963 de Nobelprijs voor de Scheikunde wonnen.

Polypropyleen (PP) is een synthetisch plastic materiaal dat wordt verkregen uit aardoliefracties.

Wat het meubelgedeelte betreft, het is in het bijzonder de grote hoofdrolspeler van stoelen en tafels, omdat een van zijn kenmerken is dat het een lage absorptiecoëfficiënt heeft. Bijgevolg neemt het het zweet van de huid niet op.

Polypropyleen is een lichtgewicht, geurloos, niet giftig en zeer duurzaam materiaal.

Dankzij verwerkingstechnologieën kunt u met polypropyleen comfortabele, creatieve stoelen creëren die zich kunnen aanpassen aan verschillende soorten ontwerp en stijl met elk type meubel. De combinatie van een tafel in klassieke stijl, in marmer of hout, met polypropyleen stoelen, in staat om te verzachten, de schimmel te breken en kleur en frisheid aan de omgeving te geven, is een ideale match voor absoluut in de pas met de huidige stijl  die steeds meer de voorkeur geeft aan combinaties van materialen. en stijlen die dichtbij maar verschillend zijn, harmonieus maken wat voorheen niet kon zijn... elegantie en moderniteit.

De voordelen en sterke punten van polypropyleen stoelen

  • weerstand tegen vuil en bacteriën , veel hoger dan andere soorten kunststof;

  • duurzaamheid en weinig onderhoud : geschikt voor dagelijks gebruik en lange periodes maar vooral in aanwezigheid van kinderen;

  • flexibiliteit, daarom zijn ze buitengewoon comfortabel;

  • gemakkelijk schoon te maken, het kan gemakkelijk worden gereinigd en gedesinfecteerd met gedenatureerde alcohol en ammoniak: zonder dat deze de kleur aantasten of het object op enigerlei wijze veranderen;

  • recycleerbaarheid, omdat het een plastic materiaal is, kan het gemakkelijk worden verwijderd en teruggewonnen; waardoor het zeer ecologisch is.

  • lichtheid, gemakkelijk verplaatsbaar omdat ze een plastic materiaal zijn, ze zijn gemakkelijk verplaatsbaar in verschillende delen van het huis met eenvoud.

Deze lijst maakt al duidelijk wat de belangrijkste redenen zijn om stoelen te kiezen met dit specifieke kunststof materiaal, ze zijn alleen vanwege een factor technische kenmerken en verdiensten van het materiaal, maar ook omdat dit specifiek veel gemakkelijker kan worden bewerkt en gemodelleerd dan andere soorten materialen. zoals hout en metaal en stoffen, waardoor het mogelijk is authentieke stoelen te creëren met een uniek design en stijl.

Klik hier en ontdek de producten in de catalogus: stoelen van polypropyleen.

Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief