Hoe de Slaapkamer in te Richten - Moderne Ontwerpideeën en Oplossingen

4 Ideeën en tips voor het inrichten van een slaapkamer.

De slaapkamer is de perfecte plek om te genieten van wat ontspanning en rust. Daarom is het belangrijk om deze omgeving in te richten door een sfeer te creëren die jou in alle nuances weerspiegelt; bovendien is slapen een fysiologisch en mentaal genot, daarom  is het zorgvuldig plannen en inrichten van je nieuwe slaapkamer een belangrijke stap voor een goede nachtrust.

Er is zeker geen gebrek aan ideeën voor de moderne slaapkamer, maar het vinden van de juiste voor uw huis kan vaak een uitdaging zijn. De moderne stijl het kan vele vormen aannemen en is een van de meest veelzijdige en flexibele, maar hoewel dit een voordeel is, is het ook de reden waarom het interieurontwerp sterk kan verschillen van huis tot huis. Er zijn echter enkele hoofdrichtlijnen die elke slaapkamerdecoratie en -meubels moet volgen, en deze gids biedt ze eenvoudig aan.

1e Het belangrijkste element: het bed en het hoofdeinde

Het eerste geheim om in gedachten te houden bij het thema slaapkamermeubilair is om altijd te beginnen bij de muur die het hoofdeinde van het bed zal zijn , zolang je geen bed in het midden van de kamer wilt plaatsen.
Dit komt omdat de hoofdwand de belangrijkste van de hele kamer is, degene die, op een waarneembaar niveau, het eerst wordt opgemerkt en fungeert als achtergrond voor het bed.

Juist vanwege het belang en de uniciteit ervan, is de eerste stap die moet worden gevolgd altijd en slechts één:  de eindmuur onderscheiden van de anderen.
Soms is het voldoende om een ​​andere kleur te gebruiken dan die van de andere wanden of te kiezen voor een materiaalcoating zoals hout.

Houten hoofd: Een minder banale oplossing dan eenvoudig kleuren of de hele muur bedekken, is het creëren van een natuurlijke of gekleurde houten lambrisering die een hoogte heeft die lager is dan die van de kamer.

Dit gebaar leidt tot de introductie van een nieuw horizontaal bord aan de muur, met verschillende voordelen :
 • Vergroot de ruimte visueel;
 • Creëer een tegenhanger om systemen door te laten en indirecte verlichting te installeren;
 • Maak het rechtstreeks van het hoofdeinde naar het bed, zodat je er een zonder kunt kiezen.
Het hoofdbord in stof: de hoofdbordwand kan worden verrijkt met een bekleding (geheel of gedeeltelijk) in stof die het traditionele hoofdbord vervangt: zo krijg je een zachte muur om op te leunen en comfortabel te lezen.

De laatste tip op het hoofdeinde van het bed


Een hoofdeinde van een bed moet compositorisch complex zijn, maar tegelijkertijd eenvoudig, dat wil zeggen, het moet zijn samengesteld uit een articulatie van eenvoudige elementen om bijvoorbeeld een teken te genereren, meer niet.
Op deze manier zal uw muur elegant en mooi zijn voor het oog, het zal enkele van de meest voorkomende problemen met betrekking tot systemen oplossen (vooral de elektrische) en zal u toelaten om, op een verborgen manier, sfeerverlichting te huisvesten die in staat is om een precieze sfeer.


Nu we bij het hoofd zijn begonnen, gaan we verder met de koning van de kamer: het bed

Het klassieke bedkast : als op de hoofdwand een boiserie of een horizontaal element dat de muur verdeelt, wordt ontworpen, moet het bed eenvoudige en regelmatige vormen aannemen.

Het bed in het midden van de kamer: als de slaapkamer erg groot is en het toelaat, is het mogelijk om te kiezen voor een bed in het midden van de kamer, om het de meester van de kamer te maken; in dit geval wordt de kopwand secundair, maar het is altijd mogelijk om een ​​variant te creëren met elementen zoals een bureau, een kleine tafel of een kledingkast.

Deze strategie van het bed in het midden van de omgeving wordt echter vaak gebruikt in grote kamers of situaties in het tegenovergestelde, dus complexe, zoals het inrichten van een zolder  of het bouwen van een huis met een mezzanine.

Klik om alle oplossingen van Bedden te zien, zorgvuldig geselecteerd op stijl en materiaal:

2e kleerkast als slaapkamermeubel

Hoewel men het tegenovergestelde kan geloven vanwege de kleine ruimte die ze innemen, zijn er enkele garderobe-oplossingen waarmee je veel meer kleding en voorwerpen kunt verzamelen en opbergen dan een inloopkast.
Bovendien, om een ​​kledingkast correct in een slaapkamer te integreren, is de oplossing eenvoudiger dan u zich kunt voorstellen.

De oplossing is om de tint van de kledingkast af te stemmen op die van het bed en het hoofdeinde, of op die van de hele kamer als neutrale tinten de overhand hebben.

Klik hier om de verschillende ideeën en oplossingen van kledingkasten voor de slaapkamer te zien.

3e badkamer in de slaapkamer

Als de grootte van de slaapkamer royaal genoeg is, zal de aanwezigheid van een badkamer in de kamer de omgeving echt uniek maken.
Ook al is het een heel kleine badkamer, hiermee creëer je een echte kamer met alles erop en eraan.

Het geheim is daarom om de twee omgevingen met elkaar in verband te brengen door een badkamer in de slaapkamer te creëren met een glazen raam of door de wastafel buiten de badkamer te plaatsen als de badkamer erg klein is, of door het bad in de slaapkamer te plaatsen in plaats van de badkamer.

Een idee om de badkamer modern te maken, zodat deze een dialoog aangaat met de kamer, kan zijn om een ​​badkamer zonder tegels te creëren, om de twee kamers te combineren, misschien met dezelfde materialen, of om de douche of het Turks bad in huis visueel met elkaar te verbinden . naar de slaapkamer.

Klik hier om de verschillende samenstellingen van badkamermeubels te zien.

4e Garderobe, nachtkastje, leeslamp, spiegels en ladekast - Meubelaccessoires

Ze zijn niet zomaar een omtrek of een vulling: ze dragen bij aan de inrichting van je slaapkamer. Hier zullen hun moderne en ongewone vormen ervoor zorgen dat u zich in een unieke ruimte voelt en indruk zal maken op uw gasten. 
Een minimalistische stijl voor deze moderne slaapkamer waarin verlichting de boventoon voert: de twee leeslampen en het diffuse licht boven de kast vormen in feite de basis van het meubilair. De meest gebruikte truc om meer ruimte uit een kleine kamer te halen, is door de illusie van een grote ruimte te creëren. Afgeprijsd maar niet te onderschatten, de  spiegel is het eerste element dat niet mag ontbreken in een kleine ruimte. Het reflecteert licht, ruimtes en creëert interessante contrasten.

De tapijten zijn geweldige versterkers, evenals de planken, die boven het bed of onder de vensterbanken kunnen worden bevestigd.
Door de volledige breedte van een kamer te bezetten, bijvoorbeeld met een kast over de volledige breedte, voorkomt u dat een muur wordt bekneld.

Werk aan de lagen: het kunnen schilderijen, kroonluchters, kussens en hangende meubels zijn. Ze vergroten de diepte van de ruimte door als katalysatoren te fungeren. Het oog zal stilstaan ​​​​bij de meest interessante details, die van persoon tot persoon verschillen, waardoor de aandacht wordt afgeleid van de algemene ruimte.

Onzichtbare nachtkastjes: geëvalueerde alternatieve oplossingen. Haal de benodigde ruimte uit het verticale metselwerk, direct achter het bed, ongeveer twintig centimeter is voldoende.De ondersteuning kan worden verkregen uit een in gipsplaat ingebouwde nis, of een verticale open container, of zelfs een lange eenvoudige plank.


Klik om de verschillende inrichtingsaccessoires voor uw kamer te zien:
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief
 • Piva IT 04187360401
 • Tel.+39 0541-623760 (21 telefoonlijnen)
 • Maandag t / m vrijdag 8.30-17.00
 • Via del pino 21 - 47822
 • Santarcangelo di Romagna (RIMINI) Italy
 • info@viadurini.nl
 • +39 373 9005839 & SMS/WHATSAPP
 • De getoonde prijzen zijn inclusief BTW