Industriële stijl: Geïnspireerd door de jaren 1950 om contract- of privéruimtes te decoreren

De industriële stijl is een van de meest gebruikte in de meubelwereld, en dit stelt interieurontwerpers in staat huizen te ontwerpen met grote ruimtes en hoge plafonds, ruwe muren, zichtbare stenen en meubels die voornamelijk zijn gemaakt van materialen zoals hout en ijzer. 

Geschiedenis en oorsprong van de industriële stijl

Geboren in het New York van de jaren vijftig, uit het herstel en hergebruik van vergeten ruimtes die voorheen hadden gediend als kantoren, fabrieken en industrieën. Deze ruimtes werden hersteld en gemoderniseerd om te worden getransformeerd in huizen en appartementen. Amerikaanse films en tv-shows droegen samen met Pop Art bij aan de bekendheid van deze stijl, die zich zo begon te verspreiden in de grote metropolen en alle Europese steden bereikte.


3 tips voor een perfecte industriële inrichting

De beslissing om in deze stijl in te richten begint met de keuze van de woonruimte: lofts of open appartementen hebben de voorkeur, omdat deze grote kamers hebben die authentieke industriële ruimtes perfect imiteren.

Balancerende lijnen

Lijnen kenmerken zich door sober, essentieel en helder. Meubels worden meestal gemaakt met een eenvoudig en essentieel ontwerp dat de functionaliteit ervan benadrukt. Het grootste risico is het creëren van een koude en helemaal niet gastvrije omgeving.

Onze suggestie is om een ​​grote, maar niet verspreide ruimte te kiezen die plaats biedt aan meubels die een perfecte balans hebben tussen de strakke lijnen van ijzer en het unieke karakter van hout.
 

De instelling een geschiedenis geven

Bij de industriële stijl ligt de grootste moeilijkheid in het vinden van de perfecte balans tussen zorg voor het milieu en de versleten stijl, typisch voor industrieel meubilair. 
In deze stijl is het essentieel om de geschiedenis van de ruimte te respecteren en daarom de elementen waaruit deze bestaat te integreren in het interieurontwerp van het huis. Een voorbeeld hiervan zijn zichtbare buizen , balken en stenen die zijn geplaatst in de hokken die zijn omgebouwd uit oude fabrieken.

Essentieel meubilair

Omdat dit grote en lichte ruimtes zijn, is het goed om ze te verbeteren. Om deze reden is het bij het inrichten van een huis in deze stijl essentieel om essentiële en impactvolle inrichtingsaccessoires te selecteren. Stevig meubilair met eenvoudige, strakke geometrieën en hergebruikt meubilair, zoals vintage meubilair dat te vinden is op antiekmarkten.

 

Viadurini's industriële stijlvoorstellen

Viadurini heeft in haar collecties een aantal meubels geselecteerd die perfect zijn om uw huis in industriële stijl in te richten. Wat verlichting betreft vindt u bij het merk Viadurini Lighting hanglampen gemaakt van duurzame materialen door deskundige vakmensen, gekleurde keramische en ijzeren wandlampen en plafondlampen die functionaliteit en schoonheid combineren. Dit zijn unieke en originele stukken die traditioneel Italiaans vakmanschap combineren met hoogwaardige materialen.

Viadurini adviseert: Viadurini's advies voor het creëren van een perfecte industriële sfeer is het gebruik van ruwe materialen die de charme van eenvoud volledig tot uitdrukking brengen, zoals een hars- of cementvloer en details van metaal, hout.

 

Email Newsletter
Nieuwsbrief