Retrostijl: Altijd Trendy Inrichting en Design

In deze stijl proberen we een nieuw leven te geven aan de meubels en objecten die tot ons verleden en de mode behoren. Deze keuze wordt een echte reis door de geschiedenis van design om meubels in retrostijl te creëren die de omgeving waarin ze worden geplaatst kunnen verrijken, waardoor ze een elegante, authentieke en tijdloze sfeer krijgen.

De meubelaccessoires die als essentieel worden beschouwd in de vintage stijl zijn:

  • de originele vrijstaande badkuipen van gietijzer met koperen, messing en lederen bekleding. De vormen van deze kuipen, verrijkt met weelderige poten versierd met gouden en zilveren afwerkingen, herinneren aan de mode van de jaren twintig.

  • de luxe dressoirs en ladekasten van ijzer en ruw hout, ideaal om een opgeruimd en functioneel hoekje in de slaapkamer te creëren.

  • staande lampen en tafellampen in retro Art Nouveau-stijl om de kamers van uw huis met een uitnodigend licht te verlichten.

Geschiedenis en curiosa van deze stijl

Vintage mode ontstond in het naoorlogse Amerika, een periode waarin de eerste jeugdculturen en subculturen zich vestigden. Van de Parijse existentialisten uit de jaren vijftig tot de zogenaamde 'bloemenkinderen' uit de jaren zestig en zeventig: het is dankzij de hippies dat de echte vintage-stijl werd geboren. Deze kinderen met een laag budget, maar veel creativiteit, gingen naar markten vol kleding en voorwerpen uit het verleden om hun creativiteit de vrije loop te laten. Het doel was om te herstellen oude kleding en meubels om iets unieks en origineels te creëren. Een duidelijke onafhankelijkheidsverklaring aan die wereld waartoe zij zich niet thuis voelden.

De term Vintage is afgeleid van het Franse woord "vendenge", dat werd gebruikt om wijnen aan te duiden die in de beste jaren zijn geproduceerd en daarom als waardevol worden beschouwd. De etymologie onderstreept hoe het verstrijken van de tijd de waarde van een product verhoogt. Vintageliefhebbers zien in het verleden juist toegevoegde waarde en potentie die benut kan worden.

De kenmerken van vintage in woonkamerinrichting

Het mooie van de vintage stijl is de mogelijkheid om deze naar eigen smaak aan te passen.
Een eenvoudig inrichtingselement zoals een koperen kroonluchter met golvende vormen geeft meteen een retro tintje aan de kamer en zorgt voor een warme sfeer in het woongedeelte. Om de inrichting compleet te maken, zal een comfortabele bank met een houten structuur en lederen bekleding perfect zijn om uw gasten te verwelkomen. Een ander kenmerkend element van deze stijl is de aanwezigheid van voorwerpen zoals: vintage vazen, horloges en telefoons die te vinden zijn op typische rommelmarkten.

De vintage stijl richt de badkamer in

Om een badkamer in retrostijl na te bootsen, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, mogen de vrijstaande badkuipen niet ontbreken e vintage die uitnodigt tot lange, ontspannende baden, en vintage wastafels die door hun vormen verhalen vertellen over vervlogen tijden. Hoewel deze retro-keuze misschien een simpele erfenis lijkt, is dat niet zo. Het is eerder een prachtige fusie met het heden. Retro keramische badkamerarmaturen ontmoeten gouden en koperen kranen en bieden niet alleen een nostalgische esthetiek, maar ook het gemak van hedendaagse functionaliteit. Elk detail, van het behang met opvallende patronen tot de kastknoppen, is gekozen om het verleden te vieren, terwijl de gemakken van het heden nog steeds worden omarmd. Deze badkamer combineert het beste van twee werelden en creëert een unieke en persoonlijke ervaring voor iedereen die binnenkomt.

Viadurini adviseert: onthoud dat de bijzonderheid van de retrostijl juist ligt in de imperfectie ervan en in het vermogen om het verleden en de erfenis die het ons heeft nagelaten te versterken.
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief