Scandinavische stijl en Noord-Europese trends

Het doel om uw huis met slechts een paar dingen comfortabeler te maken, het is mogelijk met de Scandinavische of Scandinavische stijl. De drie belangrijkste elementen die de Scandinavische stijl kenmerken zijn: warme dekens, houten meubels en lichte kleuren.

De geschiedenis van de Scandinavische stijl

Deze specifieke stijl, zeer populair in de woninginrichting, vindt zijn oorsprong in Noord-Europese landen. de doelstellingen ervan zijn niet esthetisch, maar eerder functionele doelstellingen; om al die koude ruimtes in je huis, gekenmerkt door een zeer koud klimaat, vooral in de winter, gezellig te maken. Zijn bekendheid hangt af van het feit dat het niet alleen goed past bij huizen in de bergen, maar het kan ook geschikt zijn voor huizen in de buurt van de zee of de steden, omdat het op deze manier een gezellige en elegante sfeer kan creëren het omarmen van de filosofie van essentialiteit.

 

Richtlijnen voor inrichting in Scandinavische stijl

Eenvoudige en essentiële lijnen

Om een ​​Scandinavische inrichtingsstijl te realiseren, is het essentieel om een ​​aantal zeer precieze regels te volgen. Allereerst, zoals we al hebben opgemerkt, worden meubels in deze stijl niet gekozen vanwege hun esthetiek, maar vanwege hun functionaliteit, dus minimalistisch meubilair is essentieel. De kamers in Scandinavische huizen zijn schoon, netjes, ruim en licht.
 

Hygge-filosofie                                                                                         

Een kenmerk dat zeker niet mag worden onderschat, is dat van comfort. Dat het eenvoudig en functioneel is, betekent niet dat het koud en afstandelijk is. Het kenmerk van de Scandinavische stijl is het gebruik van enkele functionele elementen om een ​​gastvrije omgeving te creëren waarin u kunt ontspannen en gelukkig kunt zijn.


Materialen, stoffen en kleuren

De eerste materiaalkeuze is beslist hout, zowel vanwege de verbinding die de Scandinavische landen hebben met de natuurlijke omgeving als vanwege hun neiging tot een duurzame aanpak.
Parketvloeren worden veel toegepast in woningen die in deze stijl zijn ingericht.

Andere materialen die bij hout passen zijn steen, leer en natuurlijke stoffen die vooral warm en zacht zijn.
De warmste stoffen zijn: wol, katoen, linnen en ooit ook bont, nu vervangen door synthetisch bont. Wat de kleuren betreft, is het op het eerste gezicht duidelijk dat wit en over het algemeen hebben zachte, lichte kleuren de voorkeur. Dit komt door de noodzaak om de woning licht te geven, aangezien de wintermaanden bijna worden gekenmerkt door de afwezigheid van natuurlijk licht.
De favoriete kleuren en tinten van deze stijl zijn dan ook neutrale en natuurlijke kleuren, al worden er in sommige gevallen wel wat zwarte accenten gebruikt om een ​​mooi contrast te creëren.


 

Viadurini Wonen; voorstellen voor een woonkamer in Scandinavische stijl


De Viadurini Living collectie biedt meubels in Scandinavische stijl die ideaal zijn voor het decoreren van uw woonkamer. Elegante slaapbanken om uw gasten te verwelkomen en fauteuils om een ​​perfecte leeshoek te creëren. Warme stoffen zoals fluweel en wol zijn ideaal om de woonkamer te verrijken met accessoires zoals zachte vloerkleden, zachte dekens en comfortabele poefs. Om het essentiële en georganiseerde effect te creëren dat u wenst, selecteert u eenvoudig meubelelementen met een strak ontwerp.

Tip van Viadurini
: om een ​​warme en gezellige sfeer in de kamers te creëren, raden wij aan om kaarsen van natuurlijke was en kamergeurstokjes op een plank bij de ingang te plaatsen, zodat u elke keer dat u thuiskomt met uw favoriete geur wordt omringd.
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief
  • aicel
  • confindustria
  • sectigo
  • sonosicuro