Made in Italy

3 handgemaakte hoogwaardige katoenen clutches - Viadurini van Marchi

 • Made in Italy
 • Code: ASPO246
€ 115,15 € 127,94 -10%
Materiaal puur katoen
Maatregelen Klein: ongeveer 13,5x6,5 cm; Medium: ongeveer 19x10 cm, Large: ongeveer 27x16 cm
Levertijden 7/10 werkdagen
Maat Dit item kan worden aangepast. Voor meer informatie: info@viadurini.nl

3 Multifunctionele clutch met met de hand bedrukte gekleurde motieven, een enkel rechthoekig stuk puur katoen gemaakt in Italië.

Sinds 1633 animeren kunst, geschiedenis, passie, traditie, handvaardigheid het laboratorium van handafdrukken op canvas (natuurlijke stoffen).

De artikelen gemaakt met onze "spontane kunststoffen" zijn uniek en onherhaalbaar omdat ze het resultaat zijn van maanden werk.

NB : Omdat het unieke stukken zijn , zal het product altijd anders zijn en nooit dezelfde print hebben. Op het moment van de bestelling sturen we de afbeeldingen van de momenteel beschikbare producten waaruit u kunt kiezen.

De stof is gemaakt als een coating op de werkbank waar de stoffen met de hand worden bedrukt.
Tijdens de printfase wordt de kleur ook gedeeltelijk overgebracht op dit onderliggende weefsel dat maand na maand verandert in een "onvrijwillig" kunstwerk maar vol kleur en charme.

Deze vorm van " spontane kunst " is onvoorspelbaar; het eindresultaat is niet het resultaat van een eerste project en is altijd verschillend van stof tot stof, waardoor we exclusieve en unieke items in hun soort kunnen creëren.
Elke rand, hoek, van beide zijden van de artikelen die met deze stof zijn gemaakt, hebben verschillende kleuren en facetten met elkaar.

De realisatiefasen zijn als volgt:

 1. Stofkeuze : de gebruikte 100% natuurlijke stoffen worden geselecteerd na een zorgvuldige evaluatie, rekening houdend met de kwaliteit en weerstand na verloop van tijd, zelfs na vele wasbeurten.
 2. Wassen : de stof wordt op natuurlijke wijze gewassen en gedroogd.
 3. Knippen : de stof wordt op de werkbank op maat gesneden.
 4. Manganatura : deze fase wordt uitgevoerd met de mangel van 1633 om de stof te strijken, te verdichten en te drukken, zodat de kleur op het moment van printen volledig door de stof wordt opgenomen.
 5. Kleurvoorbereiding : volgens het recept uit de jaren 1600 worden de kleuren handmatig geproduceerd met natuurlijke ingrediënten die unieke en levendige tinten geven, terwijl ze zorgen voor optimale prestaties en maximale weerstand.
 6. Handafdruk : deze fase duurt maanden. De stof wordt op de werkbank geplaatst onder de verschillende items die elkaar afwisselen en worden gedrukt in maanden en maanden werk. De verschillende kleuren en dessins worden door de druk van de houten mal "spontaan" op deze stof overgebracht en overlappen elkaar. Het eindresultaat is een explosie van onvoorspelbare en onherhaalbare kleuren en tinten.
 7. Fixatie van de kleur : Na enkele maanden ... wanneer het resultaat zijn maximale expressie heeft bereikt, vindt de fixatie van de kleur plaats. Een andere belangrijke fase om de duurzaamheid van de kleur te garanderen en de glans na verloop van tijd te behouden.
 8. Strijken met de mangel : strijken van de stof die nodig is voor de voorbereiding op de volgende fase, die van verpakken en naaien.
 9. Verpakken en naaien : in deze fase worden de verschillende artikelen met de hand gemaakt, genaaid en verpakt.
 10. Laatste strijkbeurt met de mangel: het artikel is klaar voor gebruik.

Het hele productieproces, uitgevoerd zoals in 1633, heeft van nature een lage impact op het milieu, is eco-duurzaam , omdat het energieverbruik tot een minimum wordt beperkt.

Elke creatie moet worden beschouwd als een waar kunstwerk , uniek en onherhaalbaar in zijn soort.
Handmatige verwerking in alle productiestadia maakt elk item uniek en elk klein detail dat op een imperfectie lijkt, laat zien dat het werk is uitgevoerd door een meestervakman en niet door een machine.

Technische informatie:

 • Materiaal : 100% katoen
 • Wasvoorschrift : Handwas met koud water.
Het artikel bestaat uit:
 • 1 clutch van 13,5x6,5 cm;
 • 1 clutch van 19x10 cm;
 • 1 clutch van 27x16 cm.
NB: indicatieve maatregelen zijn te overwegen . Aangezien dit handgemaakte producten zijn, kunnen de afmetingen enigszins afwijken.
Email Newsletter
Nieuwsbrief
 • aicel
 • confindustria
 • sectigo
 • sonosicuro