Telefoon: +39 0541 623760 van 9.00 tot 17.00 uur
  • 0
  • 0

Antiek Vendetta Corsa-mes met handvat van ossenhoorn, gemaakt in Italië - Bairo

Code: BAIRO
€ 597,07 € 802,37 -26%
inclusief BTW

madein_italy

- +
Materiaal
Staal en hoorn
Levertijden
15/30 werkdagen
Lengte (cm)
23
Viadurini by Fontani

Corsicaans wraakmes met handvat van ossenhoorn Made in Italy.

Deze lijn van historische messen bestaat uit getrouwe reproducties van antieke messen met aandacht voor de kleinste details en zijn gemaakt volgens de traditionele verwerkingsmethoden die in de oudheid werden gebruikt om een perfect uitgevoerd eindproduct te garanderen. Wat je krijgt is een mes vol geschiedenis en cultuur dat in staat is om de plaats en het historische moment waarop het dateert, te vertellen.

Dit specifieke mes heet " Corsican Vendetta " en het is de getrouwe reproductie van een typisch oud misdrijfmes dat wijdverspreid was op het grondgebied van Corsica, aangezien dit eiland toebehoorde aan de Republiek Genua. Juist daarom kenmerkt dit artikel de gelijkenis met Genuese en Piemontese modellen zoals het ontwerp van het lange en taps toelopende lemmet en het vergrendelingsmechanisme van de veer dat doet denken aan dat van Franse messen, een element dat verband houdt met de invloed van deze mensen op het 'eiland. Het lemmet is gemaakt van staal en is 11 cm lang terwijl het handvat van ossenhoorn is en heeft een metalen structuur die ook een veilige en stevige grip mogelijk maakt. De structuur van het handvat bevat ook een kleine "indexstop" -stap die voorkomt dat de hand naar het blad glijdt tijdens de aanvallende actie.
Dankzij het gebruik van traditionele technieken, hoogwaardige materialen en vakmanschap gemaakt in Italië door deskundige meesters in de sector, vertegenwoordigt het eindproduct een echt stukje geschiedenis dat de cultuur van die tijd oproept dankzij het unieke ontwerp en de aandacht voor detail.

NB : de afwerkingen op de foto's zijn indicatief. Elke handgreep van ossenhoorn is uniek en heeft verschillende kleurtinten.

Producten die van belang kunnen zijn

De laatst bekeken producten