Hoe u Het Juiste Kristalglas voor de Tafel Kiest - Artikel



De belangrijkste soorten glazen: elke drank heeft zijn eigen glas

Bij dagelijks gebruik gebruiken we meestal dezelfde glazen, maar het is goed om te weten dat er veel soorten glazen zijn en verschillen naargelang het gebruik ervan. Over het algemeen zijn de glazen transparant en kleurloos en kan alleen het waterglas ook gekleurd zijn.

Tumblers zijn steelloze glazen met een brede mond en worden gebruikt voor water, voor dranken in het algemeen voor vele soorten cocktails. De lage tuimelaar (ook wel ouderwets genoemd) wordt gebruikt voor water en coctkail en in het algemeen voor alle alcoholische cocktails die met ijs worden geserveerd.

De medium beker  is geschikt voor likeuren of sterke dranken die zonder ijs worden geserveerd. De hoge beker wordt gebruikt voor longdrinks en fruitcocktails, omdat het fruit door zijn capaciteit ondergedompeld blijft in de likeur.

Bekerglazen  zijn het meest geschikt voor wijn, omdat ze voorkomen dat de hand in contact komt met de beker en dat de hitte het aroma en de temperatuur verandert. Houd er bovendien rekening mee dat de vorm en grootte van het glas het mogelijk maken om de persoonlijkheid van de verschillende soorten wijn te versterken en om hun kwaliteiten en nuances beter te begrijpen.

Wijnglazen - maar dit is een regel die voor alle glazen geldt - mogen nooit volledig worden gevuld om de inhoud ten volle te waarderen.

Aan het einde van de dag genieten van een goede whisky is een luxe die we allemaal zouden moeten kunnen betalen. Dat moment van rust, onder het genot van ons favoriete drankje, is een van de mooiste momenten van de dag. Als je goed van dit drankje wilt genieten, moet je het in een goed whiskyglas doen dat zijn smaak garandeert.

Er zijn veel modellen whiskyglazen, meestal zijn de meeste laag en breed . Hoewel velen een soortgelijk ontwerp kunnen delen, zijn er eigenlijk grote verschillen tussen beide. Sommige zijn gemaakt van kristal en andere van glas, sommige zijn groter.

3 dingen over whysky-bril om in gedachten te houden:

  • Whisky is, net als wijn, een levende drank die wordt aangetast door de container. Een goed whiskyglas geeft onze drank een betere smaak. Het houdt ook al zijn nuances intact en stelt u in staat het gemakkelijker te oxygeneren.

  • Whiskyglazen hebben een vergelijkbare vorm, ze moeten allemaal een breed, laag ontwerp hebben. Velen zijn gemaakt van kristal, maar je kunt ze ook van glas vinden.

  • Deze modellen zijn tulpvormig, met een smallere mond en een gewelfd midden. Deze glazen behouden de aroma's, waardoor de smaak van de likeur wordt versterkt en u alle nuances van het hout kunt waarderen.

Kristal in glazen een uitzonderlijke en ecologische oplossing: helemaal Italiaans!

Nu je weet van het bestaan ​​van al deze soorten glazen, willen we je in plaats daarvan kennis laten maken met het materiaal, vanwege alle materialen is het in Italië gemaakte kristal dat Viadurini aanbiedt het beste op de markt: producten van de beste Italiaanse ambachtsman bedrijven dus de echte made in Italy!

De unieke kenmerken van LUXION® eco-kristallen glas, dat transparant, kleurloos, handhaaft de temperatuur en smaak van de dienst, zodat u smaak wijn en andere dranken door hun zintuiglijke profiel vertonen voor een optimale analyse. Leider in de kunst van cocktails met oneindige creatieve suggesties voor bars en mixologie: de cocktails van de toekomst zijn geïnspireerd door traditie dankzij de Viadurini-collecties.

Van de combinatie van schittering, transparantie en kleurloos die Eco-crystal LUXION®-glas het ideale materiaal maakt voor thuis en professionele horeca, tot een traditionele en elegante smaak.

Klik hier om alle kristallen glazen die Viadurini aanbiedt te ontdekken.

Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief