Made in Italy

Italiaans vervaardigd hennepkussen uniek stuk handgeschilderd - Viadurini van Marchi

 • Made in Italy
 • Code: DLMCU03203
€ 549,86 € 610,96 -10%
Materiaal Hennep
Maatregelen 75x75 cm
Kleur veelkleurig
Levertijden 7/10 werkdagen
Maat Dit item kan worden aangepast. Voor meer informatie: info@viadurini.nl

Kussen van vakmanschap met vierkante afmetingen gemaakt van bestendig oud canvas en volledig met de hand beschilderd uniek stuk kwaliteit made in Italy.

In de werkplaats sinds 1990 heeft Lara Marchi authentieke unieke en exclusieve kunstwerken gemaakt door met de hand te schilderen op handgeweven oude stoffen .

De belangrijkste kenmerken van de creaties zijn goed geproportioneerde geometrische lijnen met goed afgestemde kleuren, elke keer gecreëerd door verschillende onherhaalbare tinten te mengen. Dit geheel is zo uitgebalanceerd dat het een harmonie van emoties onthult.

De gebruikte stoffen, van linnen of hennep , zijn afkomstig van handwerk dat op een weefgetouw is uitgevoerd door de vrouwen van Romagna, een ambachtelijke kunst die al tientallen jaren is verdwenen.

Dit zijn robuuste stoffen die speciaal zijn gemaakt om de tijd te weerstaan en een fascinerende geschiedenis achter de rug hebben: ze zijn geboren in de Romagna-landhuizen, waar elk gezin thuis zijn eigen stoffen met de hand naar het weefgetouw weefde. Het zijn artefacten die ons daarom vertellen over levens die worden geleefd door ons zelfs vandaag nog emoties te geven.

Hun voordeel:

 • Sommige van de oude stoffen die vakkundig met de hand door Lara zijn gedecoreerd, dateren uit het begin van de vorige eeuw .
 • De gebruikte kleuren worden rechtstreeks door de kunstenaar in zijn atelier gemaakt, volgens het 1600-recept, en zijn onuitwisbaar en bestand tegen herhaald wassen, zelfs in de wasmachine.

Elk item heeft werkdagen nodig en de verschillende fasen omvatten:

 1. Wassen : de stof wordt op natuurlijke wijze gewassen en gedroogd.
 2. Knippen : de stof wordt met de hand gesneden op maat en vorm van het te creëren artikel.
 3. Manganatura : deze fase wordt uitgevoerd met de mangel van 1633 om de stof te strijken, te verdichten en te persen.
 4. Bereiding van de kleur : volgens het recept van de jaren 1600 worden de kleuren handmatig geproduceerd met natuurlijke ingrediënten die unieke en levendige tinten geven, terwijl ze een optimale opbrengst en maximale weerstand garanderen. De voorbereide primaire kleuren zijn: roest, blauw, groen, rood.
 5. Handschildering : Elk item is met de hand beschilderd.
 6. Kleurendroging : na het schilderen van de stof wordt deze enkele dagen uitgerekt om te drogen.
 7. Bevestiging van de kleur: een andere belangrijke fase om de duur van de kleur te garanderen en om zijn glans na verloop van tijd te behouden.
 8. Strijken met de mangel : tweede fase van het strijken van de stof die nodig is voor de voorbereiding op de volgende fase, die van verpakken en naaien.
 9. Verpakken en stikken : in deze fase worden de verschillende artikelen met de hand gemaakt, genaaid en verpakt.
 10. Laatste strijkbeurt met de mangel : het artikel is klaar voor gebruik.


Het hele productieproces, uitgevoerd zoals in 1633, heeft van nature een lage impact op het milieu, is eco-duurzaam, omdat het energieverbruik tot een minimum wordt beperkt.

Elke creatie moet worden beschouwd als een waar kunstwerk , uniek en onherhaalbaar in zijn soort.
Handmatige verwerking in alle productiestadia maakt elk item uniek en elk klein detail dat op een imperfectie lijkt, laat zien dat het werk is uitgevoerd door een meestervakman en niet door een machine.

Technische informatie:

 • Buitenstof : 100% oud hennep canvas, handgeweven weefgetouw. Het typische kenmerk van deze oude en kostbare stof is de onregelmatigheid van de textuur.
 • Binnenstof : kussensloop 100% katoen; padding van kunstmatige wol
 • Afmetingen : 75 x 75 cm
 • Wasvoorschrift : U kunt in de machine wassen. Het item wordt verzonden met gedetailleerde wasinstructies.
Email Newsletter
Nieuwsbrief
 • aicel
 • confindustria
 • sectigo
 • sonosicuro