Made in Italy

Italiaanse handgemaakte schort van katoen met handmatige kunstdruk - Viadurini van Marchi

 • Made in Italy
 • Code: ASGP03201
€ 122,19 € 152,74 -20%
Materiaal Puur katoen
Maatregelen 95x70 cm
Kleur veelkleurig
Levertijden 7/10 werkdagen
Maat Dit item kan worden aangepast. Voor meer informatie: info@viadurini.nl

Artistiek keukenschort met slabbetje van puur katoen, handgemaakt met met de hand bedrukte gekleurde motieven, uniek stukje kwaliteit made in Italy.

Sinds 1633 animeren kunst, geschiedenis, passie, traditie, handvaardigheid het laboratorium van handafdrukken op canvas (natuurlijke stoffen).

De artikelen gemaakt met onze "spontane kunststoffen" zijn uniek en onherhaalbaar omdat ze het resultaat zijn van maanden werk.

De stof is gemaakt als een coating op de werkbank waar de stoffen met de hand worden bedrukt.
Tijdens de printfasen wordt de kleur ook gedeeltelijk overgedragen op dit onderliggende weefsel dat maand na maand verandert in een "onvrijwillig" kunstwerk maar vol kleur en charme.

Deze vorm van " spontane kunst " is onvoorspelbaar; het uiteindelijke resultaat is niet het resultaat van een eerste project en is altijd verschillend van stof tot stof, waardoor we exclusieve en unieke items in hun soort kunnen creëren.
Elke rand, hoek, van beide kanten van de artikelen gemaakt met deze stof, hebben verschillende kleuren en facetten met elkaar.

De realisatiefasen zijn de volgende:

 1. Stofkeuze : de gebruikte 100% natuurlijke stoffen worden geselecteerd na een zorgvuldige evaluatie, rekening houdend met de kwaliteit en weerstand in de tijd, zelfs na vele wasbeurten.
 2. Wassen : de stof wordt op natuurlijke wijze gewassen en gedroogd.
 3. Knippen : de stof wordt op de werkbank op maat gesneden.
 4. Manganatura : deze fase wordt uitgevoerd met de mangano van 1633 om de stof te strijken, te verdichten en te persen, zodat de kleur op het moment van printen volledig door de stof wordt opgenomen.
 5. Kleurbereiding : volgens het recept uit de jaren 1600 worden de kleuren handmatig geproduceerd met natuurlijke ingrediënten die unieke en levendige tinten geven, terwijl ze optimale prestaties en maximale weerstand garanderen.
 6. Handafdruk : deze fase duurt maanden. De stof wordt op de werkbank geplaatst onder de verschillende artikelen die in maanden en maanden van werk zullen worden afgewisseld en bedrukt. De verschillende kleuren en dessins worden door de druk van de houten mal "spontaan" op deze stof overgebracht en overlappen elkaar. Het eindresultaat is een explosie van onvoorspelbare en onherhaalbare kleuren en tinten.
 7. Fixatie van de kleur : Na enkele maanden ... wanneer het resultaat zijn maximale expressie heeft bereikt, vindt de fixatie van de kleur plaats. Een andere belangrijke fase om de duurzaamheid van de kleur te garanderen en zijn glans na verloop van tijd te behouden.
 8. Strijken met de mangel : strijken van de stof die nodig is voor de voorbereiding op de volgende fase, die van verpakken en naaien.
 9. Verpakken en naaien: in deze fase worden de verschillende artikelen met de hand gemaakt, genaaid en verpakt.
 10. Laatste strijkbeurt met de mangel : het artikel is klaar voor gebruik.


Het hele productieproces, uitgevoerd zoals in 1633, heeft van nature een lage impact op het milieu, is eco-duurzaam , omdat het energieverbruik tot een minimum wordt beperkt.

Elke creatie moet worden beschouwd als een waar kunstwerk , uniek en onherhaalbaar in zijn soort.
Handmatige verwerking in alle productiestadia maakt elk item uniek en elk klein detail dat op een imperfectie lijkt, laat zien dat het werk is uitgevoerd door een meestervakman en niet door een machine.

Technische informatie:

 • Materiaal : 100% katoen
 • Afmeting : 95 x 70 cm
 • Wasvoorschrift : U kunt in de machine wassen. Het item wordt verzonden met gedetailleerde wasinstructies.
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief