Made in Italy

Antiek jagersmes met jachthaak gemaakt in Italië - jacht

  • Made in Italy
  • Code: CACCIA
€ 5.056,61 € 6.320,76 -20%
Materiaal Staal en hoorn
Levertijden 15/30 werkdagen
Lengte (cm) 27

Artisanaal jagershaakmes met gebogen stalen lemmet Made in Italy.

Deze lijn van historische messen bestaat uit getrouwe reproducties van antieke messen met aandacht voor de kleinste details en zijn gemaakt volgens de traditionele verwerkingsmethoden die in de oudheid werden gebruikt om een perfect uitgevoerd eindproduct te garanderen. Wat je krijgt is een mes vol geschiedenis en cultuur dat in staat is om de plaats en het historische moment waarop het dateert, te vertellen.

Dit specifieke mes heet " Hunter's Hook " en het is de getrouwe reproductie van het oude mes afkomstig uit de stad Pistoia, uniek in zijn soort en van grote waarde. Dit wapen onderscheidt zich door de bijzondere gebogen vorm van het lemmet en de handgreep, maar ook door de aanwezigheid van talrijke accessoires die volledig met de hand zijn gemaakt : een klein lemmet, een schroevendraaier, een sturafocone, een cavaluminello die wordt verkregen uit een verlengstuk aan de onderkant. uiteinde van de ratelveer en tenslotte een spiraalvormige punt die wordt gebruikt om het hout van de bomen te doorboren, waardoor het handvat kan worden omgevormd tot een praktische steun om het richten gemakkelijker te maken. Het 13 cm lange lemmet is gemaakt van staal terwijl het handvat van buffelhoorn is en tevens een vouwmes is dankzij het ratelveersysteem .
Dit kostbare exemplaar is volledig met de hand gemaakt in Italië door deskundige meesters in de sector die traditionele technieken en materialen gebruiken die zijn gekozen om een eindproduct te garanderen dat een echt stukje geschiedenis kan vertegenwoordigen dat de cultuur van die tijd oproept dankzij het unieke ontwerp en de aandacht. tot in detail .
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief