Made in Italy

Afgeronde ruwe marmer van Carrara aanrecht wastafel gemaakt in Italië - Canova

  • Made in Italy
  • Code: CANOVA3
€ 559,38 € 699,22 -20%
Materiaal Carrara-marmer
Maatregelen Ø 45 x H 14 cm
Levertijden 7/10 werkdagen

Moderne ronde aanrechtwastafel handgemaakt in Italië in ruw wit Carrara-marmer.

Unieke wastafels in wit beeldhouwwerkmarmer handgemaakt in Italië direct in de provincie van de grote Italiaanse knikkers (Carrara).
De externe ruwe en satijnen afwerking geeft de gootsteen de kracht die nodig is om lang mee te gaan en tegelijkertijd een vleugje uniek ontwerp in zijn stijl. Een balans tussen hardheid en elegantie.

Elke wastafel in deze lijn is een uniek en onherhaalbaar stuk van zeer fijn en zeer zeldzaam marmer , volledig gemaakt in Italië tot in de perfectie gebeeldhouwd om de technische en esthetische kenmerken van de natuurlijke grondstof intact te laten.
Elke wastafel heeft enkele kenmerken die hem uniek maken door zijn vorm en chromatische accent.

Essentiële en minimale vormen
voor deze aanrecht wastafels verkregen door het selecteren van monolithische blokken van Carrara-marmer, werkten in tegenstelling tussen het interne glanzende oppervlak en extern gepeld, of gepolijst zowel binnen als buiten.
Technische kenmerken: fijnkorrelig, compact, parelwit, neigend naar lichtgrijs met micrometrische tot millimetrische aderen met een min of meer donkergrijze toon en met een overwegend sub-parallelle loop. Subronde millimetrische pleisters zijn aanwezig. Zeldzame oppervlakte-porositeiten worden opgemerkt.

Carrara is beroemd over de hele wereld om zijn witte marmer, puur en zonder aders. U hoeft geen expert te zijn: kijk omhoog naar de bergen om de naakte Apuaanse Alpen te zien, gemaakt van marmer, waaruit - al eeuwenlang - de beelden, monumenten en paleizen zijn ontstaan.
Michelangelo ging zelf naar de bovengenoemde Alpen om het te beeldhouwen marmer op te halen. En van daaruit werden de David en de Pietà geboren. Naast Michelangelo waren Donatello, Bernini en Canova ook gefascineerd door het Carrara-marmer.
Producten die van belang kunnen zijn
Email Newsletter
Nieuwsbrief